SPOT: Mød festivalens usynlige kræfter

Årets SPOT er langt om længe i gang. Armbånde er sat på, øllene langes over disken, og scenerne er kommet til live. Men rundt blandt de småberusede, spændte gæster, gemmer sig en enorm mængde af arbejdskraft, der sørger for, at festivalen kører på skinner. Til bytte for en dags arbejdskraft får de hjælpende et festivalarmbånd. Aarhus Panorama har mødt tre unge frivillige, der er med som de usynlige kræfter bag festivalen.

Tekst: Maria Neergaard Lorentsen
Foto: Jess Porse Clemmensen

 

Simon Tikøb Madsen, 20 år
Frivillig ‘sweeper’

Jeg er skraldemand på årets SPOT. Eller sweeper, kalder de det. Grunden til, jeg meldte mig var egentlig, at min gode ven arbejder indenfor street-delen af de frivillige. Jeg hørte så, at man kunne være bartender. Normalt arbejder jeg som bartender på A-bar, og så tænkte jeg, at jeg for sjov skyld ligeså godt kunne komme herned og kaste nogle flasker. Men så blev jeg sweeper i stedet.

When Saints Go Machine ser jeg især frem til. Og Lord Siva. Jeg gik desværre glip af Bogfinkevej i går. Jeg fandt ud af, at alle fyrene i bandet også kommer forbi den kiosk jeg arbejder i, så det var jeg lidt ærgerlig over.

Til SPOT-festival i år tænker jeg, at drikke en masse øl, droppe kuren og egentlig bare hygge mig, slappe helt af og nyde det gode vejr. Men mest af alt selvfølgelig lytte til en masse god musik.

 

 

 

Mia Hansen, 22 år
Frivillig billetsælger for Roots and Hybrid

Oprindeligt er jeg fra København og ret vild med Distortion. Så jeg tænkte, at SPOT Festival var oplagt. Det er første gang, jeg er på SPOT. Jeg glæder mig rigtig meget, det er et fedt initiativ.

Frivilligt arbejde er fedt, og det er hyggeligt. Man lærer nogle nye mennesker at kende og kommer lidt mere ind i miljøet, og så er det jo fedt at komme tilbage næste år. Roots and Hybrid er faktisk sin egen festival, men hvis du har billet til SPOT Festival, kan du også komme herind.

Fredag kommer der mange fede navne, blandt andet Go Go Berlin. Ellers glæder jeg mig egentlig bare til at gå rundt og mærke stemningen og høre ukendte, upcoming bands. Der er så meget fantastisk, som man kan lytte til.

 

 

 

 

Daniel Preben Nielsen, 23 år
Frivillig for Aarhus Volume

Vi har brugt en uge på at bygge hele området op. Jeg er egentlig en af chefernes højre hånd, så jeg er bare lige der, hvor der er brug for hjælp lige nu. Vi har et meget industrielt look og går meget op i scenografien og synes det skal være rigtig flot.

Jeg har været med inde over cykelparkering ved Godsbanen, Jeg er selvstændig cykelmekaniker til dagligt, så skiltet til parkeringen har jeg bestemt, hvordan skulle se ud. Tankerne var, at der ikke skulle stå for meget. Der skulle være noget visuelt, for folk læser ikke skilte.

Aarhus Volume består af en gadefest, der bliver holdt over på Institut for X som en-dags arrangement hver sommer. Det er fedt at samarbejde med SPOT Festival, fordi festivalen
har et endnu bredere publikum og nogle lidt mere professionelle vinkler.