Ordet er frit: Torben Vinter

Mit navn er … Torben Vinter, og jeg er … leder af Frontløberne.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … en forunderlig aften for et par år siden, før jeg flyttede hertil. Jeg var på besøg i Aarhus med en ret blandet københavner-flok for at besøgte en veninde, der var på sommerskole i byen. Vi besluttede os for at tage på ”en ægte Aarhus-tur”, efter bedste evne. Vi startede på RisRas og fandt derefter ud af, at der var ret så stor forskel på de forskellige Oli’er på Mejlgade, da vi skulle forsøge at finde noget mad. Det endte dog lykkeligt, og med fyldte maver løb vi derefter ind i den – nu for os – legendariske bartender ”Chartreuse Søren” på Le Coq. Her faldt jeg i snak med tre mænd, der manglede en fjerdemand til terninger. Det viste sig, de var kæmpe fugleentusiaster, og jeg lærte ét og andet om trækfugle i Nordatlanten dér. Men aftenen var slet ikke slut endnu, for ude foran i sommervarmen mødte vi en fyr, der lignede Sherlock Holmes på en prik og talte et fremragende Oxford-engelsk. Vi tog ham under armen og op til kollektivet Det Gule Hus, hvor der var Gul Fest og fuld gang i dansegulvet til blæserkoncert med Total Hip Replacement, da vi kom. Det var en ret magisk aften, som virkeligt overbeviste mig om Aarhus’ charme, og hvor byen virkeligt tog os alle med storm!

Det gør mig glad at … cykle igennem byen og tænke på den enorme imødekommenhed, jeg har oplevet efter at være flyttet til Aarhus.

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvorfor Aarhus ikke er en cykelby! Hver eneste dag, jeg cykler rundt i byen, gør det mig vildt frustreret, at der ikke er ordentlige cykelforhold i midtbyen!

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gå all-in på at understøtte byen som en grøn, ung og kreativ by, som tager fremtidens store tilflytning af særligt unge seriøst. Jeg ville anlægge brede cykelstier på alle gader i midtbyen, lukke bilerne ude af de såkaldte ”cykelgader”, gøre Ingerslevmarkedet permanent og frede de kreative oaser i Sydhavnen og på Institut for (X). Og så ville jeg sætte en stopper for at bygge højhuse, og i stedet lade byen vokse udad. Der er masser af potentiale og plads derude!

Jeg bruger for meget tid på … at være på de sociale medier og pleje mit nyhedsfix. Men jeg bilder mig ind, at jeg ikke er den eneste med det problem.

Jeg bliver inspireret af … når andre er gået all-in på deres passion for at gøre Aarhus til en bedre by og har gjort det i en menneskealder. De gør byen til det, den er, og jeg tager virkeligt hatten af for deres engagement og kærlighed til byen!

Det vigtigste for mig er … at gøre noget, jeg brænder for, og hvor jeg kan gøre en forskel for andre. Det er verdens største kliché, men jeg føler virkelig, jeg i Aarhus har fundet en platform, hvor jeg kan folde mig ud og give noget tilbage som tak for tilliden.

Jeg bliver ofte spurgt om … hvorfor jeg ikke bliver politiker. Men jeg tror på, at jeg bliver skarpere og gør en større forskel ved at være ude i virkeligheden og arbejde med græsrødderne.

Jeg er stolt af … min hjemstavn. Det ungdomsliv, jeg og mine venner formåede at skabe i Thy, har været uforglemmeligt. Når jeg tænker på de ting, vi har skabt i URT, Alive Festival, Thy Music Collective og kan se det vokse sig stadig større, bliver jeg stolt. Der har jeg mødt de mest fantastiske mennesker, der virkeligt har taget teten og formået at skabe en kæmpe forandring et sted, som ellers var dømt ude som Udkantsdanmark.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.