Kissen Møller Hansen

Ordet er frit: Rikke Øxner

Mit navn er … Rikke Øxner, og jeg er … direktør for Aarhus Festuge.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … en sommeraftensgåtur i Universitetsparken, da jeg var ung og studerende. Det hele var så smukt, og jeg tænkte, at man måtte være meget privilegeret, hvis man kunne bo på kollegie så smukt et sted.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … være stolt af min by.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … min altan oppe på Trøjborg. Det hele har været meget intenst, siden jeg startede, men dér kan jeg sidde og summe over det hele og nyde lyset og lyden af Aarhus.

Det bedste råd, jeg har fået, er … at min mormor altid sagde: “Du skal ikke binde dig for tidligt, du skal sværme.” Begge hendes døtre blev gift, da de var 20 – jeg sværmede lidt længere end dem …

Jeg kan godt blive træt af … jeg er så optændt af alt det nye, der sker omkring mig, at jeg ikke bliver rigtigt træt af noget for tiden – andet end træt om aftenen.

Jeg har en svaghed for … fællesskaber og dedikerede mennesker.

Aarhus festuge er speciel, fordi … man får en hel by til at syde af aktivitet og begejstring. Og fordi du kan få alt fra store kulturelle oplevelser, debat og eftertænksomhed til et godt grin og en fadøl.

Til festugen vil jeg særligt anbefale, at man … vælger en byrumsting, en forestilling i en velkendt ramme og en oplevelse et sted, man ikke har besøgt før.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.