Ordet er frit: Olav de Linde

Mit navn er … Olav de Linde, og jeg er … ejer/direktør i Byggeselskab Olav de Linde. Vi er et ejendoms- og byggefirma med speciale i byerne Aarhus, Odense og København, hvor vi opkøber større fabriksbygninger og transformerer dem til spændende erhvervslejemål til udlejning. Herudover opfører vi nybyggeri til kontor og bolig til udlejning.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da vi lige havde fået vores første barn på fødselsanstalten, og jeg holdt hende ind til mig, mens solen skinnede. Udsigten til Vennelystparken var betagende og brændte sig fast.

Jeg ville gerne drikke en kop kaffe med … min kone og familie. Ellers har jeg ikke som sådan nogen, jeg brænder efter at drikke en kop kaffe med.

Jeg kan godt blive træt af … at kommunens lokalplanprocesser trækker ud år efter år. Herudover at der for sjældent er de positive historier i indvandrerdebatten. Det kommer til at give bagslag.

Jeg bliver inspireret af … tankerne for mig selv på en cykeltur, eller når jeg er på mit lager af genbrugsbyggematerialer.

Hvis jeg var borgmester i Aarhus … ville jeg fortsætte som nu med at udbasunere, at Aarhus kan, for så er der flere, der tror på det og gør det. Så ville jeg tage langsigtede beslutninger uden for meget skelen til de professionelle klynkere. Herudover ville jeg stoppe den indgroede ligegyldighed i blandt andet Gellerup og få det positive ved forskelligheden frem.

Folk ved ikke … hvor meget potentiale, der ligger uforløst i byen.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … det hele. Fra udsigten ud over bugten fra skoven ved Fløjstrup Strand til madoplevelsen i den indiske restaurant i Bazar Vest til roen i sjælen, når jeg har luget ukrudtet i min urtehave, og grøntsagerne står fint i rækker.

Jeg er stolt af … at vi i over 40 år har haft øje for bevarelsen af de gamle bygninger og miljøer i Aarhus. Vi har renoveret og transformeret mere end 300.000 meter byejendomme uden at rykke ned. Herved er meget bygningskultur bevaret til eftertiden. At vi trods stor modstand fra omgivelser og uden støtte fra Aarhus Kommune siden 1997 i Bazar Vest har lavet et positivt og anderledes indkøbssted. Dette har givet en fremtidsmulighed for mange hundreder familier, som ingen muligheder havde.

Jeg bliver ofte spurgt om … hvor jeg får alle mine idéer fra. Det er nok noget, man er født med, og som er stærkt påvirket af ens opvækst. Derudover spørger folk tit, hvordan jeg kan holde ud at blive ved med at tage udfordringerne op i Bazar Vest.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.