Ordet er frit: Mormor

Mit kunstnernavn er … Mormor. Det tog jeg som en hyldest til min egen mormor. Hun var en helt speciel dame. Mit bogerlige navn er Kristian Bruun Djurhuus. Jeg er 29 år og bor både i København og i Aarhus. Jeg pendler hver eneste uge fra Nørrebro til Aarhus for at arbejde på mine projekter i byen og ses med venner, familie, kunder og netværk.

Det særlige ved at være aarhusianer, er … følelsen af at dele én stor hemmelighed. Man ved, der er mange andre fantastiske byer derude, meeeeen livet føles bare meningsfuldt her.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … først og fremmest prøve at sætte mig ind i embedet. Jeg ved cirka lige så lidt om at være borgmester, som Jacob Bundsgaard ved om at være kunstner. Når det er sagt, er der stadig masser af plads til forbedringer. Hvorfor er det for eksempel tilladt for biler at køre rundt nede i midtbyen og forpeste luften for folk, der kommer gående? Og hvor bliver de eldrevne busser af? Som selvudnævnt borgmester ville jeg sørge for at få Institut for X på de kommunale budgetter og fyre alle de der konsulenttyper, der går og snakker varm luft for borgernes penge. Når jeg nu er i gang, ville jeg sørge for at give psykiatrien i Aarhus et kæmpe løft. Lige nu skæres der ned, selvom mange psykisk sårbare unge har brug for hjælp videre ud i et godt liv.

Jeg er vild med … den lyse tone, der farver stemningen her i byen. Den sætter sig i folk og farver deres sind. Livet er godt, når du er omgivet af venner, natur og en smuk by, hvor dygtige folk bor. Aarhus er en del af mit dna, og hvis jeg ikke var her med jævne mellemrum, ville jeg mangle vitamin Å.

Jeg kan godt blive træt af … at gå en tur ned gennem Strøget i Aarhus. Det er simpelthen dødssygt! Der er kun kedelige butikskæder som Starbucks, Matas og sportsbutikker. Kære aarhusianere, husk at lægge jeres penge i de små specialforretninger! En anden ting, jeg savner, er sund take-away og flere muligheder for at spise vegansk.

For tiden er mit hoved fuld af … hippie-filosofi! Jeg beskæftiger mig rigtig meget med, hvordan vi alle sammen kan blive mere bevidste mennesker. Vi skal have varme følelser i vores liv, være kærlige og venlige over for andre og sige fra, hvis det er nødvendigt. Vi skal tænke os om og aktivt beslutte, hvad vores liv skal indeholde, og hvordan vi vil bruge vores tid. Ud over det har jeg et pisse fedt arbejde, der kræver en hel del af min opmærksomhed.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er … “Kristian! Få nu de hænder op af lommerne!”. Det var min lærerinde, da jeg gik ud af 0. klasse i folkeskolen og skulle begynde i 1. klasse. Jeg kan huske, at jeg dengang tænkte: “Det skal hun satme ikke blande sig i!”

Et sted, jeg elsker i Aarhus er … vinterbadeklubben Jomsborg. Her skal jeg altid forbi, når jeg er i Aarhus i vinterhalvåret. Om natten kan man stå i bar røv og kigge op på stjernerne og se lyset fra byen spejle sig i det mørke hav. Byen er en skattekiste fuld af små og store funklende juveler. Nogle af stenene er ikke slebet helt færdige endnu, men det bliver de snart. Jeg priser mig lykkelig for, at man har givet mig nøglen.

Folk bruger alt for meget tid på … arbejde og bekymringer. Det er aldrig for sent at lave ændringer i dit liv. Livet er en ufattelig stor gave, der forpligter dig til at gøre det meningsfuldt for dig selv og andre.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvordan byen bliver i en nær fremtid. Min tilknytning til byen er så dyb, at jeg for 3 år siden fik muligheden for at springe 100 år frem i tiden og opleve byen, som den bliver. Den oplevelse glemmer jeg aldrig.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.