Ordet er frit: Louise Morell Holm

Mit navn er … Louise Morell Holm, og jeg er … leder af Frivilligcenter Aarhus – et topgodt job, der handler om at engagere så mange som muligt i at hjælpe til, hvor der trænger, og støtte byens frivillige kræfter, når de gerne vil samles om sociale formål. Det kan for eksempel være foreninger, initiativtagere og frivillige, der yder julehjælp til fattige familier, giver overskudsmad til hjemløse, laver grupper for børn, der er ramt af sorg, danner netværk med andre med depression eller kæmper for tilgængelighed og livskvalitet for mennesker med handicap. Kan ikke forestille mig et job med mere mening i!

Jeg forbinder Aarhus med … skønne indbyggere.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … helt sikkert holde en tale om, at jeg var en god borgmester – ligesom i børnebogen af Jakob Martin Strid … og i virkeligheden. Muligvis ville jeg også være det. Hvis jeg havde beføjelser til det, ville jeg meget gerne gøre op med projektkulturen på socialområdet, indføre driftsikkerhed for frivillige sociale foreninger – og afskaffe magistratsstyret som sådan.

Jeg brænder for … at vi i Aarhus hjælpes om de fælles sociale udfordringer, vi står med. På tværs af virksomheder, kommune og foreninger. Det skal være nemt at tage socialt ansvar – og vi skal skabe en ny kultur, som bringer de ressourcer, vi tilsammen har, i spil. Det at gøre noget godt eller endnu bedre med det, vi allerede har, starter med en snak over hækken og en hjælpsom attitude. Det behøver ikke være svært at dele vores ressourcer og løfte byen sammen.

Jeg kan godt blive træt af … overforbrug og kommercielle interesser, der afleder opmærksomheden fra vigtigere ting.

For tiden er mit hoved fuld af … glæde over, at Aarhus er udnævnt til Europæisk Frivillighovedstad 2018, og at Frivilligcenter Aarhus fejrer 25 års jubilæum i 2017 – to begivenheder der kan være med til at sætte fokus på byens rige, frivillige foreningsliv og mange deltagelsesmuligheder.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået … og som også er svært at efterleve, er at tænke bæredygtighed ind i alt.

Jeg ville gerne drikke en kop kaffe med … Maren Uthaug, som er tegner for Politiken og hver dag giver mig en dosis usvigelig humor og selvironi med til dagen under morgenkaffen. Jeg ville gi’ kaffen som tak for mange smil og remindere om, at livet også er uhøjtideligt.

Jeg plejede at tro … at en frivillig er en stereotyp “ildsjæl” eller aktivist, som dem vi læser om i avisen, der bruger mange timer om ugen på deres projekt, og som flyver hjem på englevinger. De er til stor inspiration for alle.

Men nu ved jeg … at der også er godt 150.000 aarhusianere, som er frivillige i vores by og som gennem samarbejde, fællesskab og engagement bærer rigtig mange foreninger, aktiviteter og udfoldelsesmuligheder, som vi alle nyder godt af. Det er da fantastisk – og dem må vi ikke glemme! Så når nu ordet er mit: TAK til jer, der allerede er i gang med at gøre byen til et bedre sted – og til jer andre: I kan også være med!

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.