Ordet er frit: Kristian Roskær

Mit navn er … Kristian Roskær, og jeg er … måske det B-menneske i byen, der er tidligst oppe om morgenen, da jeg har påtaget mig tjansen som en del af morgenholdet på Radio go!FM. Klokken 04.30 hopper jeg på min gamle damecykel og triller gennem de tomme gader. En meget anderledes oplevelse, som virkelig er en fed kontrast til det larmede og pulserende liv, man ellers er vant til, når man bor i centrum

Det særlige ved at være aarhusianer, er … mulighederne for at skabe sig en fed hverdag i ”verdens mindste storby”. Vi har ALT, hvad der hører til en storby og på samme tid er vi omgivet af smuk natur, som man normalt skal køre langt for at få. Aarhus er også en studieby, som samler unge fra hele landet. Det giver en særlig stemning, da de fleste går ind i projekt ”bo i Aarhus” med et åbent og positivt sind. Det er dejligt ved Smilets By. Aarhus er som Irma – har du først råd til at gå derind, kan du bare tage det bedste og lige det, du vil, ned fra hylderne.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … holde en kæmpe stor hyggedag, hvor ALLE skulle være med. Al dårlig karma, hverdagsproblemer og dårlige intentioner skulle parkeres i garderoben og alle uanset køn, udseende, indkomst etc. skulle have en af de der wow-oplevelser, som man kan tænke tilbage på, når man sidder i livets efterår og skal fortælle røverhistorier i en gyngestol.

Min guilty pleasure er … måske at tage for let på livet, hvilket på andre tidspunkter er min største styrke.

For tiden er mit hoved fuld af … hvordan jeg bliver en bedre udgave af mig selv – den gamle sang om altid at være på jagt efter det bedre JEG, hvilket også er med til at holde mig i gang.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået … fik jeg af den gode Tommy Kenter. Han fortalte mig, at hemmeligheden bag en stærk relation er, at man altid skal huske på, at vi kun har hinanden til låns – og det kommer trods alt fra en mand med utallige forliste forhold med både kvinder og kager.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Marselisborgskoven. Her bruger jeg mange timer på nakken af min MTB, hænger ud med vennerne og har mange gange tænkt store og vigtige tanker i de flotte og rolige omgivelser.

Jeg bliver ofte spurgt om … ”ser du sådan ud?” Radio handler om at skabe billeder i folks hoveder og det billede, jeg har fået tegnet af mig selv gennem min tid i æteren, er åbenbart ikke tilsvarende min udseende, hvilket giver mange sjove oplevelser.

Jeg kommer aldrig til at forstå … folk, der vil andre mennesker noget ondt, umotiveret vold og generelt mennesker, der føler, de bliver bedre af at gøre andre dårligere. Hvis vi nu sammen prøvede at gøre hinanden bedre og ville hinanden det bedste, er jeg sikker på, verden ville se helt anderledes og bedre ud.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.