Ordet er frit: Jørgen Carlsen

Mit navn er … Jørgen Carlsen, og jeg … har opholdt mig i Aarhus Kommune siden 1968 – først som studerende på AU, siden som lærer sammesteds på Institut for Idéhistorie og fra 1986 som forstander på Testrup Højskole.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … oplevelsen af Aarhus som grøn by fra altanen på 17. etage af Statsbibliotekets bogtårn.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … indføre obligatorisk morgensang i alle byens busser.

Jeg drømmer om … et samfund, der først og fremmest ser mennesker som mennesker og ikke som omvandrende kompetenceprofiler.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er … fra min far: “Hold dig til mennesker med musik i!” Min far var selv musiker.

Jeg bliver ofte spurgt om … Testrup Højskole stadig er sygeplejehøjskole. Nej, det er den ikke længere. Det sidste sygeplejehold forlod højskolen i 1974.

Jeg plejede at tro … at tro kan flytte bjerge.

Men nu ved jeg … at den kan.

Jeg kommer aldrig til at forstå … virkeligheden, hvis ikke den er mystisk.

Folk bruger alt for meget tid på … at skynde sig for at spare tid. Hvad med at holde sig lidt i ro?

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.