Ordet er frit: Iben Mosbæk

Mit navn er … Iben Mosbæk, og jeg er … administrativ direktør i Kunsthal Aarhus.

Jeg forbinder Aarhus med … muligheder. Det er nemt at komme på kryds og tværs – både af byen og af samarbejder. Der er altid nogen, der kender nogen, som kan hjælpe. De sidste 8 års udviklingsarbejde med at blive klar til Europæisk Kulturhovedstad har åbnet institutioner og virksomheder op for nye initiativer og samarbejder. Jeg synes, der er helt utroligt meget overskud og energi i en lille by som Aarhus!

Det gør mig glad at … være med til at sætte nye ting i værk. Heldigvis er det seneste projekt altid helt særligt – og på én eller anden måde virker det til at fortsætte på den måde. Gode kolleger og medarbejdere er selvfølgelig en del af grunden til, at det føles på den måde.

Jeg kan godt blive træt af … at der er så stor fokus på identitet. Min oplevelse er, at det skaber flere skel end relationer, og at det ikke gør os mere lykkelige. Det er et forholdsvis narcissistisk træk ved vores kultur. Generelt synes jeg, at det kan være ret befriende at slå blikket op og få sat proportioner på de problemer, som vi hver især tumler med. Her kan kunsten bl.a. være et sted at se hen.

Jeg bruger for meget tid på … praktiske opgaver i mit arbejde. Det er vigtigt at løse dag-til-dag opgaver, men det er de store linjer, der er med til at flytte opgaverne i hverdagen. I en relativ lille kulturinstitution kan det være svært at tage sig tid til at slippe de daglige, praktiske opgaver.

Min guilty pleasure er … Jeg bliver altid lidt provokeret af den talemåde, så jeg har ikke noget, jeg selv kalder en guilty pleasure. Jeg er bare nyder (og jeg knokler gerne for det).

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvorfor kunst og kultur ikke står højere på dagsordenen hos flere folk med indflydelse og visioner for samfundsudviklingen. Jeg tror, åndelig kedsomhed er årsag til mange problemer.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Aarhus Universitet. Det er en flot campus, som jeg bor lige ved siden af, og byggeriet minder mig om hvor fantastisk det er, at vi prioriterer gratis uddannelse og SU til vores unge mennesker.

Det vigtigste for mig er … at bevare en relation til poesien i tilværelsen – det giver mig oplevelser med dybder, glæde og stor frihed.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … at Kunsthal Aarhus har gratis adgang til ubeskriveligt interessante og vigtige oplevelser – små vitaminpiller der på én gang gør os både til mere følsomme men også til mere robust mennesker.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.