Ordet er frit: Thomas Sigfred

Mit navn er … Thomas Sigfred, og jeg er … kafferister hos Sigfreds Kaffefabrik på Sydhavnsgade nummer 7.

Det gør mig glad … at vi vandt det danske Kafferistermesterskab i år. På mere daglig basis er det ofte mine børn og min hustru, der med deres dejlige væsner får humørbarometret op!

Et sted, jeg elsker i Århus, er … Riis Skov, og sammenhængen mellem by og natur. Men for tiden er det Sydhavnskvarteret, hvor jeg er så heldig at have min daglige gang på kaffefabrikken, der mest kalder på min kærlighed. Den unikke kombination af historien, industri, innovative start-up virksomheder, kunst, jazz, hjemløse og udsatte. Jeg håber virkelig, at vi kan få al den mangfoldighed til at gå op med de nye bygninger og tiltag, der skyder op hernede. 

Et sted, jeg aldrig kunne finde på at sætte mine ben i byen, er … for mig et lidt tosset spørgsmål. Man skal da være åben for alle tilgange til livet i Århus. Sådan en tilgang til ens omgivelser skaber ihverfald ingen fornyelse og åbenhed.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … passe rigtig meget på udsigten i og fra byen. Det er lidt som om, at god byggeskik er til fals, og sigtelinier og udsigt til horisonten kun skal være for de få. Byg nu de høje huse, hvor der i forvejen er højt, og lavere, hvor der er lavt. Så får vi alle glæde af Aarhus’ unikke placering. Nyt er godt, men man skulle måske give stadsarkitekten Stephen Willacy mere magt, så vi undgår flere fejltagelser.

Jeg bruger for meget tid på … at følge salgsannoncer for klassiske biler. Jeg har alligevel ikke råd!

Jeg bliver inspireret af … materialer, rum og mennesker.

Det vigtigste for mig er … min famillie.

Jeg vil gerne drikke en kop kaffe med… jamen, der er en del. Det er jo en stor del af mit arbejde at drikke kaffe med potentielle kunder. Men hvis jeg skal fremhæve en enkelt, så kunne jeg da godt komme forbi borgmesterkontoret til en kop! Jeg synes, Jacob Bundsgaard og resten af slænget på Rådhuset måske skulle overveje lokalt ristet kaffe.

Den vigtigste lektie, jeg har lært, er … at dem, du tror vil hjælpe dig i en krise, ofte er sig selv nærmest. Gribbene er klar, når krisen kradser! Og omvendt, så kommer hjælpen ofte fra uventede kanter, så vær åben alligevel.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.