Ordet er frit: Sisse Karlsson

Mit navn er … Sisse Karlsson, og jeg er … meget tilbøjelig til at blive vred, når jeg er sulten. Det hedder også at være ‘hangry’. Og komiker. Det er jeg nok også.

Det særlige ved at være aarhusianer er, … at man jo er en bondejokke (ja, undskyld, men det synes kjøwenhavnerne altså for det meste om os), som samtidig bor i en by, der alligevel har lidt størrelse på sig. Og så har vi en helt speciel råstyrke i vores lår- og ballemuskler på grund af de der lortebakker – her tænker jeg eksempelvis på Ny Munkegade, som er min hadnings, når jeg skal opad.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … helt klart ikke fra dengang for ti år siden, hvor jeg stod på Store Torv og skreg efter en stakkel fra mit gymnasium, om han ikke nok ville snave. Det er det ikke. Nej, det er vist istedet fra en aften for et års tid siden, hvor jeg og et par af de bedste damemakkere gav Aarhus én på lampen. Det er rigtigt – vi drak én af hver, af alle cocktails i området, og så dansede vi, indtil én af os fik en discos prolaps. Og det er ikke lyv.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … først gå i panik over det store ansvar. Og så ville jeg sørge for at lave et bredere fortov dernede ved Nørre Allé og Klosterport. Det er så akavet, når man skal finde ud af, hvem der skal risikere sit liv og træde ud på kørebanen, og hvem som skal risikere sit ansigt og svitse det i busken til den anden side. Og jeg ville også ansætte et krammehold, som man kunne få en ren og varm krammer af, hvis man var trist.

Jeg bliver inspireret af … heste. Det er mit favoritdyr. Der er generelt for få heste i Aarhus.

Hvis jeg kunne være en anden for en dag, skulle det være … en hvilken som helst person, der har en Personal Assistant, en rengøringshjælp, en hest og en residens tæt på naturen. Hov, det lyder næsten som.. kan det være… er det Kronprinsesse Mary?

Et sted, jeg elsker i Aarhus er … Aldi i Grønnegade. Hvis man har en dårlig dag, kan man gå i Aldi og købe sig til et bedre humør. Min favoritting at købe er sådan nogle vidunderlige pakker med tortellini, og så findes der en glimrende grøntsags-lasagne på frost. Man kommer virkelig rigtig langt med pastaprodukter, hvis man er nedtrykt.

Jeg forbinder Aarhus med … en lidt bedre jordforbindelse. Og Thomas Helmig. Og Tina Dickow. Og Steffen Brandt.

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvorfor fulde mennesker, og det gælder også mig selv, glemmer, at det er en god ide at tale sammen med korte stemmer, når det er nat og andre mennesker sover. Korte stemmer er så let et koncept at forstå, men meget svært at huske, når man har promiller. Så er det ofte de lange stemmer, der bliver fundet frem.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … at der HVER DAG er GRATIS comedy af GOD KVALITET på NyV58, og at det er meget, meget sundt at le hver eneste dag (gerne af sig selv).

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.