Ordet er frit: Saskia Kjellström

Foto: Miranda Esdahl Glaser

Mit navn er … Saskia Elettra Maria Kjellström, og jeg er … 27 år, halvt italiensk og halvt svensk. Jeg studerer på mit sidste år på den kreative lederuddannelse, KaosPiloterne, og er i gang med at starte Aarhus’ nye tøjrevolution med projektet The Clothing Club.

Jeg er vild med … al slag tøj, men specielt undertøj – især Agent Provocateur. Derudover at sy, male, farver, glitter, blomster, billeder, frugter – helst gule, orange og røde – og Gucci’s Creative Director, Allessandro Mechele. Hans univers er det perfekte billede af, hvordan det ser ud i min fantasiverden.

Hvad jeg savner mest ved Aarhus, er … politiske demonstrationer. At hver gang, der sker noget ude i verden eller i vores eget land, som sårer os, at vi mødes på Store Torvet eller i byen for at manifestere, at vi ikke er alene med følelsen om, noget er forkert. At vi står sammen, og lytter til dem, der er samlet, betyder, at vi ikke falder ind i en kollektiv forestilling om, at en anden verden er mulig. At se hinanden giver kræfterne til at kæmpe for de værdier, vi samme tror på.

Jeg forbinder Aarhus med … min uddannelse og mit community hos KaosPiloterne. Det er virkelig en verden, hvori jeg føler mig hjemme, bliver inspireret af og alt muligt. Og min kærlighed og kæreste, Charlotte. Uden hende havde Aarhus ikke føltes som hjemme.

Det særlige ved at være aarhusianer, er … for mig, at der findes så mange muligheder. Jeg har ikke mødt nogle problemer med de projekter, som vi har haft gang i Aarhus gennem årene. Jeg har en følelse af, at hvis du blot har energi og passion nok, så kan hvad som helst ske her.

Jeg bruger for meget tid på … at kigge på girl gang serier som Gossip Girl og lige for tiden Clique, scrolle gennem tøj på Pinterest og Ebay og drømme om mit næste syprojekt.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … så mange steder! Dokk1, fordi det er en fantastisk blanding af mennesker og atmosfære. Botanisk Have, en magisk jungle helt open for alle og gratis. Aarhus Street Food, selvom jeg alltid finder det svært at vælge, hvad jeg skal spise, fordi det alt sammen er så lækkert – men det bliver oftest pizza eller bahn mi. Jomsborg, stranden om sommeren og saunaen om vinteren. KaosPiloterne, min anden familie og hjem. Godsbanen og Intitut for (X), jeg bliver så ked af det, når jeg tænker på, sådan et inspirerende sted skal tages væk. Jeg kunne fortsætte listen for evigt.

Jeg ville ønske, at alle aarhusianere vidste …. at der findes et nystartet initiativ i Aarhus, som hedder The Clothing Club, hvor alle, der elsker tøj, men ikke deler værdier med kapitalisme, burde blive medlem af. Vi elsker tøj, men vi synes at mennesker, dyr og naturen skal prioriteres højt.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gøre Aarhus mindre segreret. For eksempel satse på at skabe flere interessante mødepladser udenfor Aarhus C. Hvordan havde det for eksempel set ud, hvis Dokk1 blev bygget i Brabrand i stedet? Og helt klart forbyde nedrivningen af Intitut for (X). Og så ville jeg gøre havet mere synligt og tilgængelig fra havnen.

Jeg har en svaghed for …. kanelboller – de svenske, hvis de er hjemmelavet. Jeg kan spise syv helt uden problemer, og jeg bliver helt glad indeni, når jeg ser dem.

Folk ved ikke, at jeg … være helt mig selv hele tiden. Måske er ikke så ofte, jeg taler om, at jeg havde en lang periode med tung angst, men hvis nogen spørger, så fortæller jeg gerne. Uden angsten havde jeg ikke været den, jeg er i dag. Og jeg er meget stolt over mig selv, og de ting jeg har gjort for mig selv.

 

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.