Ordet er frit: Peer H. Kristensen

Mit navn er … Peer Heldgaard Kristensen, og jeg er … direktør i VisitAarhus, som er byens turismeorganisation. Vi arbejder med at udvikle turismen i byen og tiltrække flere gæster til byen ved at profilere og markedsføre Aarhus som destination både i Danmark og internationalt. Dertil servicerer vi byens gæster både fysisk og digitalt.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … dugfrisk. Åbningen af kulturhovedstadsåret den 21/1 var storslået og noget, jeg aldrig glemmer. Det var en fantastisk parade og et eneståede arrangement. Der var en helt unik stemning, der emmede af varme og glade mennesker. Der var en stolthed og fællesskabsfølelse, som jeg sjældent har oplevet.

Det bedste/særlige ved at være aarhusianer, er … at selvom byen bliver større og større, så er den alligevel ikke større, end det er let at nå hinanden.

Jeg har en svaghed for … byens parker, de grønne åndehuller inden for Ringgaden samt Riis Skov, Mindeparken og Marselisborg skovene. Naturen er en integreret del af Aarhus , og det er let lige at finde et frirum, hvor man kan puste ud.

Jeg kan godt blive træt af … dem, der ser glasset halvt tomt og kun fokuserer på de negative sider ved Aarhus. Det må være trist. Lad os i stedet fokusere på alt det,  vi kan og gør og være stolte af det.

Jeg kommer aldrig til at forstå … den lokale mediehetz eller skal vi kalde det klapjagt, der blev drevet mod VisitAarhus, da vi i sin tid sløjfede det traditionelle turistkontor og opbyggede en tidssvarende gæsteservice i byen.

Jeg forbinder Aarhus med … vækst og rivende udvikling. Der er et godt mix af ungdommelig energi og autenticitet i Aarhus, som måske er kendetegnede for et lands ”Second City”.

Det vigtigste for mig er, … at min familie har det godt.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … ALT! Og jeg mener det. Der er så mange fantastiske steder i vores by, at det er svært at fremhæve et sted.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvor dygtige medarbejdere, jeg har her i VisitAarhus. De har virkelig gjort en forskel de senere år og arbejdet benhårdt for at gøre Aarhus international kendt.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.