Ordet er frit: Mek Pek

Mit navn er … Mek Pek, og jeg er … sanger, entertainer, skuespiller, trompetist, gulvbassist, musikbooker, manager hos Showbizz Danmark (Aarhus-afdelingen) og far til fire.

Jeg forbinder Aarhus med … natteliv, musik, stand-up, teater og en dejlig stemning af en storby, der er let at overskue. Jeg forbinder også Aarhus med 80’erne, hvor jeg var en stor del af musiklivet, punken, reggaen, ska-musikken, feedbackstudiet og Gnags’ pladeselskab Genlyd Grammofon i Kongsvang.

Det gør mig glad at cykle på Brabrandstien fra Stautrup til mit kontor i Aarhus midtbys hyggelige latinerkvarter. Også vinterbadning i Jomsborg på Den Permanente giver mig glæde og wellness.

Jeg kan godt blive træt af alle de overfald, der er på Brabrandstien. Folk, der ikke respekterer andre.

Jeg bliver ofte spurgt omhvad jeg hedder i virkeligheden.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er … at fokusere på én ting ad gangen, hvilket jeg aldrig har været god til. MEN, et godt råd er det!

Den største lærestreg, jeg nogensinde har fået, er da jeg for 13 år siden kørte træt hjem fra job. Jeg var meget tæt på mit hjem i Ormslev og kunne næsten ikke holde øjnene åbne. Jeg tænkte: “Bare et par kilometer mere, så ligger jeg i min seng.” Men kort tid efter vågner jeg bag rettet i min bil, der ikke har kontakt med vejen. Den flyver. Og få splitsekunder efter lander den i en have. Totalskadet. Jeg kom ikke selv til skade, men jeg var ret chokeret. Jeg lærte, at hvis jeg nogensinde igen føler bare den mindste træthed, så skal jeg køre ind til siden og tage mig en powernap på cirka 10-15 minutter. Hvis ikke det hjælper, så må jeg bare sove, til jeg er frisk nok til at køre videre. Der kunne være sket al mulig frygteligt den nat.

Jeg kommer aldrig til at forståhvorfor Donald Trump blev USA’s præsident.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, erGodsbanen om sommeren. Der er masser af liv, folk, der hygger med deres børn og hinanden, rollespil, musik, caféer og god stemning. Men jeg elsker også Latinerkvarteret, skove og strande samt Brabrandsøerne i og omkring Aarhus.

Det vigtigste for mig ermine børn, venner og mit afvekslende, spændende, sjove og udfordrende arbejde. Jeg sidder på kontoret i hverdagene og løser alle mulige opgaver, store som små, for koncertarrangører i hele landet. Jeg snakker med kunstnere og hjælper dem med at udvikle nye ideer. Jeg sælger stand-up komikere, børneunderholdning, bands, men også scener, lydanlæg og alt andet, der skal til for at få et godt arrangement til at køre problemfrit. I weekenderne er jeg selv ude og underholde, spille, optræde og høre andre gøre det samme. Og jeg elsker alle facetterne af mit arbejde og liv.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.