Ordet er frit: Martin Thim

Mit navn er … Martin Thim, og jeg … har været iværksætter siden gymnasiet. Med stor succes – eller med svigtende held – alt efter om du måler i resultater eller penge. Så er det jo godt, at jeg aldrig har søgt det sikre job, den sikre løn og den sikre død. Jeg har stået bag så forskellige ting som et pladeselskab, et naturvenligt hostingcenter, et bæredygtighedsbureau, madmarkeder og et par mindre festivaler. Senest er jeg gået solo igen og arbejder blandt andet med Creativity World Forum 2017 og Kulbroen på Sydhavnen. Mit fokus er kreativitet, kvalitet, byudvikling, design og bæredygtighed. Jeg og menneskene omkring mig går efter at skabe projekter, der påvirker ikke bare Aarhus, men mennesker fra nær og fjern.

Jeg forbinder Aarhus med … mit hjem før noget andet. Jeg har boet i Aarhus, siden jeg blev født. Byen har været en tiltrængt base for mig, fordi jeg altid har rejst meget. Først da mine forældre tog til udlandet for at arbejde, da jeg var seksten år. Der fik jeg min første lejlighed og boede alene og tog ud og besøgte dem, hvor end de nu boede. Senere som udøvende musiker med flere hundrede koncerter i hele Europa. De senere år har det været som oplægsholder og opdagelsesrejsende. Aarhus har altid været der, jeg tog hjem, og den by, jeg kender bedre end noget andet. Husene, vandet og skoven taler til mig her – ligesom alle de mange gode mennesker, jeg altid møder, når jeg færdes i byen. Det synes jeg er utroligt privilegeret, faktisk.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gøre op med bureaukrati og langsommelighed – og så ville jeg kigge langt ud over min egen borgmesterperiode, 50 – 100 år frem i tiden. Tænk, hvilken by, vi har mulighed for at skabe, hvis vi har så lang en tidshorisont, og hvilke grundsten, der skal lægges i dag, for at det kan lade sig gøre. Jeg ville give langt mere plads til dem, der gerne vil og tager initiativ. Aarhus skulle være verdenskendt for at udnytte sin ideelle størrelse til at være et modigt og fleksibelt eksperimentarium for nye tilgange til børn, unge, iværksættere, erhverv, infrastruktur, teknologi og politik.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået … har jeg sikkert ikke lyttet til, lige da jeg fik det. Ting skal lige have lidt tid til at vende og dreje sig inde i mit hoved. Hvis jeg kunne give mig selv et råd, der gerne måtte sætte sig fast, så skulle det nok være, at det er okay at fejle. Det kunne jeg godt blive bedre til at acceptere.

Jeg er vild med … at have så mange vildt inspirerende mennesker omkring mig, og at jeg bliver ved med at møde nye. Jeg er TOTALT vild med, at jeg lige om lidt skal giftes med min kæreste på vores helt egen måde. Jeg er vild med, at jeg stadig tør tage chancer og nye skridt i livet. Jeg er i det hele taget ret vild med vild.

Jeg kan godt blive træt af … at vi er blevet så gode til at skyde nye idéer og måder at gøre tingene på ned og så bange for at tage chancer.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Sydhavnen. Jeg ser et kæmpestort potentiale i det område og håber bare, at det kan blive forløst på en måde, som vi kan være stolte af, og som ikke kun ser godt ud i et Excel-ark. Et område, der udvikler sig til at blive en grundsten i Aarhus’ fremtid, og som er noget af det, byen vil være kendt for om 50 år.

Jeg plejede at tro … at jeg ikke lykkedes, hvis tingene ikke blev præcis sådan, som jeg havde forestillet mig.

Men nu ved jeg … at ved at samarbejde med de bedste kan man blive endnu bedre.

Folk bruger alt for meget tid på … dårlig kvalitet, dårligt TV og på at drømme i stedet for at handle. De bruger alt for meget tid på nogle regler, der er skrevet ned i en tid, hvor man troede jorden var flad, og at en gud var skyld i en dårlig høst.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.