louise_opprud_jakobsen

Ordet er frit: Louise Opprud Jakobsen

Mit navn er Louise Opprud Jakobsen, og jeg er … en del af Innovation Lab-klanen. Det har jeg været de sidste 7 år, og efterhånden været med til lidt af hvert i innovationens gode navn. Blandt andet at tage imod kakkelak-styrede robotter fra USA, kister der omdanner døde mennesker til strøm, interviewet en professor med en ægte usynlighedskappe – til for et par måneder siden at have Danmarks første Thync (hjerne-computer interface) med til landet, som du kan kontrollere din energi med. Min titel, skulle det ikke lige være tydeligt, er i dag Chef for området New Ways of Working.

Mit forhold til Aarhus er … ved at blive rigtig godt. Vi har haft vores issues, når San Francisco har lokket – men nu er der en ny vibe in town – og dén er jeg helt vild med. Der er en stemning af at alt kan ske – og lade sig gøre lige nu.

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg … gøre alt hvad jeg kunne for at få Uber til byen, straks!

Folk ved ikke … nok om deres egen glæde, og hvordan man kan skrue op for den. Hjerneforskning er mit største fokusområde for Innovation Lab, og her har jeg blandt andet et herligt samarbejde med en professor fra Stanford Universitetet, som kan fortælle om neuroplasticiteten, at vi kan forandre vores hjerner hele livet. Du er, hvad du tænker. Så simpelt er det. Jeg bliver stadigvæk imponeret over det faktum, at tanker fysisk ændrer funktionaliteten i hjernen, til den måde den fungerer på. Når du bruger din energi på at være glad, træner du altså din hjerne til at være gladere som udgangspunkt. Hvis du fokuserer for meget på det negative – så bliver din hjerne rigtig god til det. Så, tving dig selv til at fokusere mere på alle de fede, gode, herlige, spændende og sjove ting, dit liv er fyldt med. Pudseligt er det naturligt og den ´nye´ måde, din hjerne opererer på.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Gastro & Vino. Michael Larsens baggård i Klostergade mediterer på dig, så snart du træder ind ad døren – om det er til et glas vin, et netværksevent eller til en krammer af den store fyr. Dét sted er noget særligt.

Jeg kan godt blive træt af … brok. Mennesker med så lidt fantasi, at de hellere vil fokusere på problemer end løsninger, phew… Min ellers utroligt lille forkærlighed for at løbe, bliver pludselig enormt stor.

Jeg har først for nyligt fundet ud af … at man kan få et par Netflix-strømper med sensorer i, der automatisk slukker for serier, når man er faldet i søvn. Mine chancer for at genfortælle andet end utrolige highlights fra rulleteksterne er blevet mangedoblet.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … in the making! Som ægte Frank Sinatra fan, så tror jeg selvfølgelig på, at ‘the best is yet to come’.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … at det faktisk er enormt herligt at vente på toget hjem fra København, for lige ved siden af Hovedbanen på Plaza Hotel er the Library Bar. Jep, den som Forbes har vurderet at være en af verdens 5 bedste barer. Og mens du lige bestiller en champagne cocktail eller to (-ogtyve), så kan du sidde og drømme dig væk i de gamle malerier og 1914-stemningen, som blandt andet har lokket Roger Moore, Miles Davis og USAs 38. præsident, Gerald Ford til.

Afslutningsvis vil jeg lige sige … Just fucking do it! Hvad end ´it´ må være. På top 5 over hvad man som døende fortryder er, at man gjorde det, der var forventet af én, i stedet for hvad man drømmer om. Så, skrot forventningerne og tag dine drømme helt vildt seriøst.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende aarhusianere, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.