Ordet er frit: Line Jacobsen

Mit navn er … Line Jacobsen, og jeg er … kreativ farve-afhængig nørd. Jeg er oprindeligt uddannet advokat og arbejdede som sådan i 8 år, før jeg endelig valgte at følge mit bankende krea-hjerte. Jeg har altid haft en passion for det kreative, mode og skabelsen af smukke ting. I 2017 stiftede jeg derfor Anpé Atelier Copenhagen – et smykkebrand, der fusionerer skandinavisk minimalistisk design med et væld af farver fra østen. Jeg tegnede i 2 år op til min opsigelse af min advokatstilling tilbage i februar i år, og jeg er forelsket i min nye hverdag, hvor jeg er omgivet af farver og smukke smykker hver eneste dag.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … Mejlgade og den lykkefølelse, jeg fik, når jeg gik på gaden – og som jeg i øvrigt stadig får. Jeg boede i Mejlgade i 8 år, hvorefter jeg havde en kort afstikker til Frederiksbjerg i et år, før jeg flyttede til København. Mejlgade er for mig en slags hjemsted, et afsindigt RART sted, hvor kreativiteten blomstrer, niche-butikkerne lever, de fantastiske små restauranter udsender dufte fra hele verden, og hvor der bare er dejligt! Andre klare minder er selvfølgelig jurastudiet og de mange, mange byture på Gazstation, Kurts Mor og Train. Jeg ELSKER stadig Aarhus, og jeg er i øvrigt vanvittigt imponeret over byens udvikling på de bare 4 år, hvor jeg har boet i København. Jeg har slet ikke fået udforsket alle de nye, dejlige steder, men det er højt prioriteret på min liste.

Jeg har en svaghed for … sociale medier, chips og at binge-læse kommentarer til diverse latterlige artikler på Facebook.

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvorfor folk kommenterer og udbasunerer deres personlige holdninger til en række nyhedsartikler på Facebook – og jeg forstår slet ikke behovet for i samme forbindelse at svine mennesker til, man på ingen måde kender. Og jeg forstår endnu mindre mediers behov for at skabe kløft mellem mennesker alene for at få clicks. Og jeg forstår heller ikke, hvorfor jeg hidser mig sådan op over det…

Hvis jeg var borgmester i byen … ville jeg sige op. Jeg ville være verdens dårligste borgmester! Selvom jeg kan være ganske skrap, har jeg et enormt stort behov for, at folk kan li’ mig – det clasher ret meget med at være politiker, tror jeg.

Et sted, jeg elsker i Aarhus … er ikke kun ét men to yndlingssteder: 1. Skoven ved Marselisborg, lystbådehavnen, Tangkrogen og at slentre i skoven hævet over havet. 2. Latinerkvarteret – de brostensbelagte gader (som jeg ellers bandede langt væk under byture i hæle), ånden omkring de små fine butikker, og skævheden i de bygninger, der ligger der.

Jeg bruger for meget tid på … at lede efter et blåt kakkelbord på Den Blå Avis – jeg finder ALDRIG det rigtige…

Mine venner siger altid til mig … at jeg er den mindst advokat-agtige advokat, der findes. Det var der nok en grund til…

Folk ved ikke … at jeg kan være enormt nørdet.

Jeg bliver inspireret af … virkelig, virkelig mange ting. Designmæssigt inspireres jeg af alt med enten farve eller mønster, herunder natur, bygninger, kakler, tekstiler, farverige mennesker, krydderier og markeder. Sri Lanka er min helt store inspirationskilde til mine designs, men Østen i det hele taget har fanget mit krea-hjerte. Personligt inspireres jeg af livsglade mennesker, mennesker der fokuserer på og lever efter det gode, og mennesker der tør! Og så inspireres jeg af min kæreste, der er det mest positive, glade og optimistiske menneske, jeg kender.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.