Ordet er frit: Kasper Harby

Mit navn er … Kasper Harby, og jeg er … koordinator i Sekretariatet for Frivillighovedstad 2018.

Det gør mig glad … når Aarhus summer af liv om foråret. Der er en speciel vibe over byen, når folk har været gemt væk i lejlighederne en hel vinter.

Et sted, jeg elsker i Århus, er … alle steder i midtbyen, som godt kan føles langt væk fra min bopæl i Brabrand. Jeg flyttede til Brabrand for 2,5 år siden efter at have boet i midtbyen i knap 11 år.

Et sted, jeg aldrig kunne finde på at sætte mine ben i byen, er … i bus 15. Det må være den bus i Aarhus, der er dårligst planlagt. Jeg bor ved endestationen i Brabrand, og det vil tage mig hele 45 minutter at komme til Rådhuset, hvor jeg arbejder. Og så er den i øvrigt også næsten altid forsinket.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … nedlægge veto overfor den byggestil, der er moderne lige nu. Hvis man eksempelvis kigger på Ceres Byen og direkte til området omkring Godsbanen, kan man jo slet ikke tro, at de kan gøre det. Og behøver jeg nævne Aarhus Ø?

Jeg bruger for meget tid på … logistik. Med mine to skønne døtre skal alt planlægges, og det var måske en lidt større opgave end forventet, og noget som jeg  ikke var klar over fulgte med det at få børn.

Jeg bliver inspireret af … mennesker, som kan stille sig op på ølkassen og tale uden manuskript. Det har altid fascineret mig, og jeg har altid undret mig over, hvordan de gør det.

Det vigtigste for mig er … at mine piger trives, og at de møder mange forskelligheder gennem livet.

Jeg vil gerne drikke en kop kaffe med … Jan Grarup, mangeårig krigsfotograf. Jeg var til et foredrag med ham på Elværket i efteråret 2017, og hvilken historie han har at fortælle. Han har dækket konflikten i Nordirland, Folkedrabet i Rwanda og så meget mere. Hvis man ikke følger ham, så synes jeg, at man skal gøre det med det samme.

Den vigtigste lektie, jeg har lært, er … at tiden ikke venter. Jeg er pludselig blevet 36 år, og jeg er ikke sikker på, hvor tiden det blev af.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.