Ordet er frit: Jesper Breining

Mit navn er … Jesper Breining og jeg er… gymnasielærer og den ene vært på podcasten The FAR Side. En podcast, hvor fædre tænker højt om børn og rollen som far. Derudover har jeg lige skrevet verdens første bog om skak i gymnasiet (Skak – Alle fag på et bræt).

Det gør mig glad … at fædre ofte skriver til os om, at vores indtil videre 30 timers podcastudsendelser har hjulpet dem til at forberede sig mentalt på faderrollen.

Et sted, jeg elsker i Aarhus er … vores kolonihavehus ved Brabrandsøen, hvor jeg kan foretage mig overskuelige mandeagtige ting som at save brædder over, passe bier og spise nedfaldsæbler.

Et sted, jeg aldrig kunne finde på at sætte mine ben i byen, er … Frimurerlogen i Christiansgade, idet jeg og to venner har lavet vores egen loge, der er endnu mere hemmelig, esoterisk og sej.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … lave et stort prestigebyggeri, hvilket man jo er forpligtet til som aarhusiansk borgmester. Det skulle være et spa-anlæg, der skal ligge i Ådalen, med inspiration i de japanske onsen-badeanlæg, men mere vikingeagtigt. Det færdige koncept ligger i min skrivebordsskuffe, så bare ring.

Jeg bruger for meget tid på … onlineskak på min mobiltelefon. Jeg er skak-junkie og en frygtelig taber, der bilder mig selv ind, at det daglige nederlag bremser potentielt storhedsvanvid.

Jeg bliver inspireret af … bøger, der tør behandle de dybe og svære problemstillinger i tilværelsen. Det har vi i Danmark berøringsangst over for. Se blot Herrens veje, der slet ikke handler om tro, men om personlig udvikling.

Det vigtigste for mig er … at min kone, søn og datter ved, at jeg altid er der for dem.

Jeg vil gerne drikke en kop kaffe med … nogen, jeg er uenig med: DRs manuskriptforfattere eller (håber jeg) Charlize Theron. Jeg beundrer Özlem Cekic, der drikker dialogkaffe med dem, hun ikke forstår.

Den vigtigste lektie, jeg har lært, er … hentet fra Søren Kierkegaard og den russiske forfatter Lev Tolstoj, der begge peger på den praktiske nødvendighed af at udvikle en åndelig dimension i tilværelsen.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.