Ordet er frit: Henrik Wigh-Poulsen

Mit navn er … Henrik Wigh-Poulsen, og jeg er … biskop i Aarhus stift.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da jeg en septemberaften i 1985 tog hende, jeg nu har været gift med i 30 år, i hånden og gik fra den daværende Latinerbodega og gennem Ny Munkegade, hvor jeg boede og videre til Jens Baggesens Vej, hvor hun boede.

Jeg har en svaghed for … at gå ture i byen og fintænke – ”and feeling groovy”, som Paul Simon synger. Og når jeg nu er kommet hjem til Aarhus efter 28 år, er der mange gensyn og nye opdagelser at gøre sig. Det er en daglig fornøjelse at være kommet tilbage til en by, der i den grad emmer af liv og udvikling og alligevel har bevaret sin særlige atmosfære.

Jeg drømmer om … at få mine tre sønner til byen. Den ene er her allerede. Nu mangler jeg kun at overtale de to andre.

For tiden er mit hoved fuld af … tanker om at arrangere et møde for alle byens sociale kirkelige organisationer. De er mange, og de gør et kolossalt og vigtigt stykke arbejde. I en by, der vokser, vokser også mængden af ensomme og udsatte mennesker.

Et sted, jeg elsker i Aarhus … er der, hvor jeg bor, på den nederste del af Dalgas Avenue, når der er lav sol over Aarhus, og folk er på vej ned til Tangkrogen og ser glade ud. Det bliver man selv glad i låget af.

Jeg bruger for meget tid på … at bekymre mig om nogle ting, det ikke kan betale sig at bekymre sig om.

Jeg bliver ofte spurgt om … det ikke er hårdt at være biskop, og så svarer jeg, at jeg møder og taler med så mange gode, venlige og engagerede mennesker, som knokler for deres kirke, og gør den til et levende sted, og det er det hele værd.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at Oliefabrikken er lukket. Jeg synes, at jeg stadig kan lugte den på bestemte dage.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvor meget godt og vigtigt, der finder sted i byens mange kirker, hvor mange dygtige præster og menighedsrådsmedlemmer der er, og hvor meget godt de gør og har på hjerte.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.