Elsebeth Egholm, forfatter, Dicte tv serien

Ordet er frit: Elsebeth Egholm

Mit navn er … Elsebeth Egholm, og jeg er … krimiforfatter.

Mit forhold til Aarhus er … at jeg har boet her siden mit niende år – minus fire år i København!

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg … sørge for, at der blev lavet stier og drænet eller lagt flis i hundeskovene. I min lokale hundeskov i Mollerup Skov kommer der efterhånden næsten ingen, fordi det er umuligt at færdes der, når det har regnet. Og det er jo spild af arealet. Det er nok en lille ting set med de flestes øjne, men altså.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Egå Engsø, hvor jeg godt kan finde på at gå tur.

Jeg kan godt blive træt af … vejarbejdet i Aarhus. Senest har det i flere omgange været vanskeligt at finde frem til det gamle kommunehospital.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at man på Globen Flakket ved åen kan få en fire retters middag med vin ad libitum for 395 kr. om torsdagen og 475 kr. fredag og lørdag. Der er også velkomstdrink og aftendrink i baren inkluderet, så jeg synes egentlig, det er et godt tilbud.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da jeg i sin tid gik i realen på Nørre Boulevard Skole, og vi i det store frikvarter altid gik tværs over Nørre Boulevard og over til bageren, hvis studenterbrød var intet mindre end fantastiske. Nu er bageren væk, og skolen er også væk. Det hænger måske sammen?

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste …  at København også er en skøn by, og at der ikke er nogen grund til at se ned på folk fra hovedstaden, bare fordi de er lidt anderledes. Jeg har boet fire år i København, og jeg kan sige fra hjertet: Københavnere er skønne mennesker. De taler bare lidt hurtigt.

Afslutningsvis vil jeg lige sige … at jeg har været glad for at kunne bruge Aarhus som kulisse til min krimiserie om Dicte Svendsen. Aarhus er en god by til krimi forstået på den måde, at der både er skønne steder og dejlige mennesker, men der er også storbyens sociale problemer og problemer med kriminalitet. Der er med andre ord (også) store modsætninger i Aarhus, og det er bestemt en fordel set fra mit hjørne af stuen.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.