Line Svindt

Ordet er frit: Christian Vium

Mit navn er … Christian Vium, og jeg er … forsanger i bandet Go Go Berlin, musikproducer og aarhusianer.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … skateboardture med min barndomsven Morten.

Jeg har en svaghed for … musik. Musik er det bedste i hele verden. Jeg kan dårligt nok sætte ord på, hvor spændende jeg synes, det er. En, af mange, smukke ting ved musikken, er måden vi identificerer os med det. Måden den går hånd i hånd med vores identitet og tankegang, tøjstil og humør. Det er virkelig fascinerende! Jeg trommer konstant trommerytmer på mine lår og ville hellere være blind end aldrig at høre lyde igen.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gøre offentlig transport gratis. Jeg er født og opvokset i Lystrup (12 km nord for centrum), en rejse med bus, ud til de gamle, koster 30 kr. – en tur i en bil, der kan have 9 mennesker, koster ikke engang 10 kr. pr. tur. Det frustrerer mig, at det bedre kan betale sig at køre i bil. Hvis Danmark vil have en grøn og miljøbevidst profil – skal det ikke bare være tomme ord. Det burde nemt kunne lade sig gøre.

Jeg kommer aldrig til at forstå … den nye måde at designe bygninger på. Jeg synes, at glas og beton er keeeedeligt. Jeg savner små detaljer og kurver, farver og elegante facader. Fatter i øvrigt heller ikke Real Housewifes of LA, eller hvad fanden det hedder. Min kæreste ser det nogle gange. Og jeg fatter det ærlig talt ikke. Altså hun må gerne se det… men jeg forstår bare ikke, hvorfor hun kan holde til at høre på skænderier hele tiden.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … kystlinien. Og jeg mener kun, at den kunne gøres federe. Vi burde flytte mere af bylivet derned i stedet for høje glashuse. Elskede også Mejlgade for Mangfoldighed. Øv, at det ikke findes mere!

Jeg bruger for meget tid på … ikke at kunne falde i søvn. Jeg har altid meget fart på. Jeg er ikke god til at sidde stille. Det falder ikke i spænd med at ligge sig til at sove.

Mine venner siger altid til mig … at de godt ved, jeg taler før, jeg tænker.

Folk ved ikke … hvor rige, de er. Her taler jeg naturligvis om den gennemsnitlige dansker. Vi har mad på bordet hver dag. Vi bor i lejligheder med opvaskemaskiner og tv. Måske endda vi har en bil… måske endda to!! Det er naturligvis lidt en hippie-smøre det her. Men tænk over det. For det er rigtigt! Karriere har aldrig fyldt mere i vores bevidsthed. Og jo rigere vi bliver, jo rigere vil vi være. Nej, vi kan ikke tage på restaurant HVER aften. Men der er råd til det et par gange om måneden. Vi har mulighed for biografture, cafébesøg og cocktails med vennerne – det er langt fra alle mennesker i verden, der har det. Jeg har været så privilegeret at rejse i hele verden med mit band. Indien, Kina og sågar USA gjorde stærkt indtryk på mig over, hvor heldige og fucking RIGE, vi er. Stop lige op og værdsæt det.

Jeg bliver inspireret af … musik. Der skal ikke mere end rytmen fra et blinklys til, før der opstår musik i knolden på mig.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.