Petra Kleis

Ordet er frit: Anders Stegger

Mit navn er … Anders Stegger, og jeg … havde det for fedt over at bo i Århus.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … fra Sway, som var det faste sted for mig og mine venner at drikke bajere og ryge smøger. Vi var en vennegruppe på 20 mennesker, der kom der hele tiden. Gulddamer, dørmand Benny, smart musik, helt tilrøget. Jeg ved ikke, om det stadig er lige så fantastisk, som det var engang.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gøre det meget nemmere at lave arrangementer i byen. Der er alt for meget bureaukrati for at få lov at samle 100 mennesker i en park. Og så ville jeg selvfølgelig droppe de dumme slogans og genindføre bolle-å’et.

Folk ved ikke … at jeg boede i en fugtig kælder i Århus N og læste kinesisk på Århus Universitet det første halve år, jeg boede i Århus.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … basketballbanen på Læssøesgade Skole. Det minder mig om sommeraftener med drengene i vores hyggebasketklub kaldet Læssøesgade Hammers.

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvordan Danish For Progress blev stemt igennem, uden at der var bare én person, der tænkte: “Hey. Betyder danish ikke wienerbrød i resten af verden?”

Jeg har en svaghed for … Kapsejladsen i Universitetsparken. Jeg var der hvert år, mens jeg boede i Århus og elskede det. Jeg fattede aldrig, hvem der vandt og kunne aldrig høre kommentatorerne, men stemningen var altid perfekt.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået … kommer fra Mads Steffensen. Det er hans all time bedste Mads og Monopolet-råd, der gælder i utroligt mange sammenhænge. “Tag en god snak om det.” Hver gang man går skævt af nogle venner eller kolleger, så hjælper det altid at tage en god snak om det. Det forsøger jeg at huske på.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … at det at flytte fra Århus til København er ligesom at købe en Mac for første gang. Det gør ondt to gange. Første gang fordi det er meget dyrere. Anden gang når man finder ud af, at det skulle man have gjort for længe siden. Sorry. Jeg elsker Århus, men København vinder.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.