Mingo Nørager

Ordet er frit: Anders Agger

Mit navn er … Anders Agger – og jeg er ansat på DR i Aarhus. Men jeg bor i noget, der hedder Ringkøbing.

Mit forhold til Aarhus … er tæt på stormende forelskelse. Var utro i mange år med København – og Ringkøbing. Men Aarhus rammer noget i mig. Og mere og mere.

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg … udvikle et system, så AGF pr. automatik åbner alle superliga-sæsoner med +20 points. Det ville mildne mange depressioner i byen, fornemmer jeg.

Folk ved ikke … at jeg engang flæskede Michael Nonbo i en DS-kamp på Fredensvang. Han virkede ikke specielt begejstret. Og vi tabte 5-1.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Great Coffee i Klostergade. Yiha, deres kaffe rykker. Og Casablanca, når de nyrige lufter deres sportsvogne på fortovet en forårsdag – og drikker hvidvin i baren. Det er sødt og patetisk på een og samme gang. Strandene omkring Aarhus er fine. Men fesne i forhold til Vesterhavet. Undskyld!

Jeg kan godt blive træt af … den klassiske provins-pisken-sig-selv-rolle over for København. Har aldrig helt fattet den.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at Moesgaard Museum er mageløs. Det er flovt. Men det ændrer ikke, at det er en museumsoplevelse på linje med de største i udlandet.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … første Gnags-koncert i Stakladen engang i 80’erne. De sang om solidaritet og den slags. Og vi havde smækbukser på. I dag får jeg fortsat tårer i øjnene, når jeg hører “Tømmerflåden”. Den minder mig om mine bedste gymnasiekammerater, jeg fortsat holder ved.

Jeg ville ønske, at aarhusianerne vidste … øhhh, jeg skal vist ikke belære nogen. Jeg kommer udefra. Den klarer de selv.

Afslutningsvis vil jeg lige sige … at Aarhus er en god ide. Og at Glenn Riddersholm nok skal skabe forårskarma i byen. Det har han gjort før. I en af de rigtige storklubber i Danmark.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende aarhusianere, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.