Guide: 6 sunde måltider til under 80 kroner

Guiden til det sunde. Det nemme. Det billige. Indimellem vil vi altså have det hele på en og samme gang. Denne guide giver dig seks bud på sunde måltider til under 80 kroner i Aarhus.
 

NÆRINGSBEVIDSTE BOWLS HOS WE FEAT
Bowls har efterhånden været et eftertragtet item på menuen et stykke tid – og det er det stadig! Hos WeFeat byder de på en 100% økologisk menu med både morgenmads- og mealbowls. Apropos sundhed, så bliver det vidst ikke mere sundt end en bowl hos WeFeat. Her får du nemlig et måltid sammensat ud fra de anbefalede næringsråd 55% kulhydrater, 25% protein og 20% fedt. Og så koster det kun 65 kroner. Det eneste, du behøber at overveje er, om du er mest til kylling, beef, vegan eller falafel.

Hvor: Frederiks Allé 102 / Guldsmedgade 33, 8000 Aarhus C 

 

CAFÉ GLAD GØR MAVEN GLAD
På Frederiks Allé ligger Café Glad. Her kan du nyde et sundt måltid til under 80 kroner i hyggelige og lyse lokaler. Du kan eksempelvis mikse en salat til 65 kroner, eller du kan gøre din mave glad med en spicy veggieburger til 80 kroner. Er du mere til en sprød sandwich, har Café Glad også et større udvalg af det til 55 kroner. Udover at caféen vægter økologi højt, er bæredygtighed et parameter, hvor caféen gør en ekstra indsats. De bruger så vidt muligt lokale råvarer til maden og genbrugsmaterialer i indretningen.

Hvor: Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C 

 

GREENILICIOUS VED ÅEN
Med direkte udsigt til åen ligger caféen Greenilicious nederst i Magasin. Her kan du nyde et smagfuldt og sundt måltid, fri for kunstige sødestoffer, farver og konserveringsmidler. Menuen byder blandt andet på veggie og classic toast, plantebaseret salat, spinatwraps og gurkemejesuppe. Alt sammen til en pris på 78 kroner.

Hvor: Magasin, Immervad 2-8, 8000 Aarhus C

 

 

DET SIMPLE REN&STÆRK
Bær & Nøddesalat, Open Duck Wrap eller Grøn Gris. Det er blot tre af de måltider, du kan få til under 80 kroner hos Ren&Stærk i Aarhus. Med en placering i både Central Food Market og Nørregade, tilbyder Ren&Stærk et simpelt, sundt og nemt måltid, hvor alle kan være med. Ren&Stærks menu tager udgangspunkt i den vilde natur og bruger lokale, bæredygtige råvarer.


Hvor: Nørregade 53 / Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C 

 

ÅLAND CAFÈ
Tanken om at sætte tænderne i et sprødt og lunt stykke ristet rugbrød, er noget, der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Kan du nikke genkendende til det, så er Åland Café helt sikkert stedet for dig. Caféen åbnede i 2018 og gør en dyd ud af rummelighed og dansk design. For 79 kroner kan du hos Åland Café få en ristet rugbrødsmad med hønsesalat og purløg. Du kan også prøve den populære avokadomad, der hos dem serveres med urtecreme og ristet rugbrød.


Hvor: Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C 

 

SØSTRENES CAFÉ GRENE
Er du på udkig efter et sundt måltid til under 80 kroner midt på dagen, så bør du lægge forbi Café Grene. Ovenpå Søstrene Grene butikken på Strøget har de egen café, hvor du blandt andet kan sætte tænderne i en grøntsagstærte med kartofler, broccoli og feta til 61 kroner. De byder også på pastasalat med hjemmelavet tapenade til 68 kroner eller kyllingesandwich til 63 kroner. Trænger du derimod til noget lunt, er deres panini til 56 kroner et kvalificeret bud på et sundt måltid til under 80 kroner i Aarhus.

 

Hvor: Søndergade 11, 8000 Aarhus C