PANORAMA PÅ NORTHSIDE FESTIVAL

NorthSide festival anno 2019 slog i dag dørene op for et brag af en festival. Med mange spændende kunstnere på plakaten er der lagt op til lidt af en tiårs fødselsdag for Aarhus festivalen, som siden 2009 har været en fast del af festivalkalenderen. Aarhus Panorama har mødt nogle af dette års gæster, for at høre dem, hvad de glæder sig mest til ved dette års festival.

Katrine (til højre) og Astrid (til venstre) er veninder. Det er Katrines første gang på NorthSide.

Katrine 28 år & Astrid 31 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Katrine: Jeg har aldrig været her før, og nu synes jeg, det var tid til at prøve. Og så passer det med, at Astrid er fra Aarhus.

Astrid: Jeg har været på NorthSide en enkelt gang før. Jeg plejer egentlig at være på Roskilde, men tænkte, at det måske passede lidt bedre med NorthSide i år. Og så kommer jeg fra Aarhus, så det er dejligt lokalt, og så er der bare meget mere musik, som jeg gerne vil høre.  

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Astrid: The Streets! Jeg har været kæmpe fan, siden jeg kan huske, og jeg har aldrig hørt ham live. Han var på Roskilde i 2008, hvor han ifølge ham selv gav en sine bedste koncerter, så jeg håber, at han kan levere endnu en præstation her i Danmark.

Katrine: Der er sindssygt meget musik, jeg gerne vil høre. Nogle af dem, som jeg glæder mig ekstra meget til er Bon Iver og Tame Impala. Jeg glæder mig til at opleve Bon Iver på en anden scene end den i København.

Hvad er jeres bedste NorthSide-festival råd?

Astrid: Jeg kan ærlig talt ikke huske så meget fra sidste gang, jeg var her. Jeg tænker, at det er vigtigt, at man nyder det, mens man er her, og få hørt en masse musik. NorthSide er jo ikke så lang en festival, så det er bare med at suge det hele ind.

Fanny (til venstre), Nanna (i midten) og Søren (til højre) glæder sig til at være sammen alle tre.

Fanny 27 år, Nana 28 år & Søren 28 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Fanny: Det her er min tredje gang, og alle tre gange har jeg arbejdet her i Rom- og Cigarbar. Det er bare helt vildt hyggeligt.

Nanna: Jeg har været her fem eller seks gange, og jeg synes, at det er fedt at komme her, fordi man kan komme hjem og tage et bad, og man kan sove i sin egen seng.

Søren: Jeg er her for første gang, og det er lidt deres fortjeneste, at jeg er med. Nu er de begge flyttet til København, og jeg bor stadig i Aarhus, så kunne de overnatte i min lejlighed, hvis vi alle tog på NorthSide sammen.

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Fanny: New Order og The Minds Of 99. Jeg glæder mig særligt til New Order, fordi dem har jeg aldrig set live før. Det er et klassisk band, som jeg føler man skal opleve live.

Nanna: Jeg ville rigtig gerne have set Gnags, men jeg skal desværre arbejde her i Rom- og Cigarbar, hvor jeg slynger lækker rom og lækre cigarer ud over disken.

Søren: Det må være Major Lazer. Det kommer til at gå amok.

Hvad er jeres bedste NorthSide-festival råd?

Fanny: Man skal huske sin drikkedunk. Man kan eventuelt komme ned forbi Rom- og Cigarbar og få den fyldt op med en masse lækker rom.

Nanna: Og så skal man spise grød fra Grød-boden. Det lægger den bedste bund, så man ikke går kold midt i en koncert. Man skal selvfølgelig også huske en ekstra serviet i lommen og et par ørepropper.

Fanny: Det har vi da glemt.

Nanna: Det husker vi i morgen.

Mikkel (til venstre), Pelle (i midten), Anders (i midten) og Tobias (til højre) elsker alle gammel musik.

Tobias 28 år, Anders 27 år, Pelle 34 år & Mikkel 30 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Tobias: Det er en festival, hvor man kan sove i en seng og få et bad næste morgen.

Pelle: Det er så rigtigt!

Mikkel: Musikken er jo også helt fantastisk.

Pelle: I forhold til Roskilde de seneste år, så synes jeg, at der har været et bedre program her. Det har der været i de sidste seks år.

Mikkel: Og så har vi jo fået Anders med for første gang.

Pelle: Ja, vi drak ham fuld, og så sagde han sgu ja.

Anders: Det var mere eller mindre sådan, de fik mig overtalt, ja. Jeg synes jo også musikken er god, og så havde jeg jo hørt en masse godt om festivalen.

Hvem glæder I jer mest til i år?

Anders: The Minds Of 99.

Tobias: The Streets.

Pelle: The Streets og Bon Iver.

Mikkel: Major Lazer.

Pelle: Som du nok kan høre, så er det meget forskelligt. Vi har sådan en ting med gammel musik. Vi synes for eksempel, at det var kanon, at NorthSide havde hyret Thomas Helmig for et par år siden. De fik mega meget kritik for det, men vi var helt vilde med det.

Hvad er jeres bedste NorthSide-festival råd?

Pelle: Følg med.

Mikkel: Husk at drikke vand.

Tobias: Det er en forholdsvis lille festival, så man bliver ikke væk på samme måde, som på andre festivaler. Det er en behagelig og nem festival at være på, så mit råd må bare være at nyde det.

René (til venstre) og Henrik (til højre) arbejder i en af de mange boder på NorthSide.

Henrik 26 år & René 42 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

René: Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger. Min kone og jeg hjælper ejeren af boden her, som er argentiner, med at administrere alt, hvad der hedder økonomi, arbejdskraft og så videre. Argentinere er rigtig gode til at lave mad, men ikke så gode til at styre en forretning. Så synes vi, at det er skide hyggeligt at møde en masse nye mennesker. Vi skal ikke ud og høre en masse musik, bare møde nogle nye mennesker.

Henrik: Jeg er egentlig meget enig. Jeg kan godt lide musikken, men det er svært at forlade boden, når det er så hyggeligt. Man får bare en masse gode bekendtskaber og en hel del gode oplevelser. Nu er det her mit tredje år i boden, og jeg elsker det.

Hvem glæder du dig mest til at høre?

Henrik: Benal. De er simpelthen for fede. De skaber en fest, hver gang de spiller, så det glæder jeg mig helt vildt til.

Julie (til venstre) og Simone (til højre) arbejder på årets festival.

Julie 23 år & Simone 32 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Julie: Jeg er frivillig her, fordi jeg elsker at møde nye mennesker og andre frivillige. Så er det jo bare en bonus, at det giver en billet til festivalen også.

Simone: Det er mit arbejde. Jeg står for VIP området på festivalen.

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Julie: Helt sikkert Khalid. Han er bare mega fed!

Simone: Mark Ronson og Major Lazer. Det er det, man har danset til i byen. Så er Mark Ronson lidt old school og lidt lækker, så det glæder jeg mig helt vildt til.

Hvad er jeres bedst NorthSide-festival råd?

Simone: Det er kun mit andet år på NorthSide, så jeg er slet ikke så rutineret her endnu. Hvis jeg skulle give et godt råd, så er det at nyde den ånd, der er herude. Der er steppet op på mad og drikkevarer. Der er tænkt over genanvendelse og økologi, hvilket er rigtig fedt. Man får en god økologisk øl her, og der er generelt bare rigtig god kvalitet, hvilket man ikke får på samme måde andre steder.

Julie: Det er mit første år, så jeg glæder mig bare til at opleve det hele.

Jakob (til venstre) og Marlene (til højre) har været på NorthSide i alle 10 år.

Marlene 47 år & Jakob 48 år

Hvorfor er I på NorthSide?

Marlene: For at høre noget fed musik, drikke en masse øl og møde nogle af alle dem, vi kender, som også kommer på NorthSide.

Jakob: Vi har været med alle år, og vi elsker at komme tilbage hvert år.

Marlene: Der er noget international klasse over det – det er en af de bedste festivaler, vi har herhjemme.

Jakob: Vi er blevet for gamle til at sove i telt og spise dåsemad. Der er rart, at man kan sove derhjemme, og få en solid morgenmad inden man kommer.

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Jakob: Alice In Chains, fordi de er fra den generation, hvor man kunne lave rigtig rockmusik. Så er de bare stadig hamrerelevante den dag i dag.

Hvad er jeres bedste NorthSide-festival råd?

Marlene: Jamen, man skal ikke planlægge for meget. Gå rundt mellem scenerne, der er jo ikke så langt mellem dem her på festivalen. Få hørt en masse forskelligt musik, også noget man måske ikke har hørt før.

Jakob: Enig. Lad vær med at lægge et program inden du kommer. Lad dig rive med og oplev noget nyt. Det kan godt være, at man lige har et par enkelte kunstnere, man skal se, men lad programmet blive derhjemme.

Theis (til venstre) og Emil (til højre) er begge på NorthSide for første gang.

Emil 22 år & Theis 22 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Emil: Det er første gang, vi er af sted i år, så vi er ret spændte på at se, hvad festivalen har at byde på. Vi havde en masse venner, der skulle af sted. Så fik vi muligheden for at stå frivilligt i en bar og få et armbånd i bytte, så besluttede vi os  også for at tage af sted.

Theis: Ja, Emil lokkede mig med.

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Emil: Jeg glæder mig til at høre Masego, Cautious Clay og så selvfølgelig Khalid. Det er bare rigtig fed musik, der er ikke nogen særlig grund til, hvorfor det lige er dem, jeg gerne vil høre. De rammer bare min stil.

Theis: Jeg glæder mig til at finde noget nyt musik. Musik er oftest federe live, så jeg håber, at jeg kan finde et nyt band, som fanger mig.

Vanessa (til venstre) og Nanna (til højre) er veninder fra Fyn. De har været med til at male noget af kunsten, der hænger rundt på festivalen.

Nanna 26 år & Vanessa 31 år.

Hvorfor er I på NorthSide?

Nanna: Jeg har malet noget af den kunst, som hænger rundt på festivalen. Det er vores første år, så det er fedt at få lov til at bidrage til festivalen.  

Vanessa: Jeg er med som veninde.

Nanna: Lige nu venter vi på Tove Lo, som vi glæder vi os helt vildt til. Eller det er måske mest mig, der glæder sig…

Vanessa: Jeg glæder mig også. Det er jo noget musik, man kan danse til. Vi skal også forbi kolonihaverne – det ser helt vildt hyggeligt ud.

Nanna: Ja, vi ved ikke helt, hvad det er, men det ser godt ud.

Hvem glæder I jer mest til at høre?

Nanna: Jamen, Tove Lo er klart en af dem, jeg ser mest frem til. Hun er bare for fed og hun leverer et brag af en koncert, hver gang hun optræder. Det bliver dog svært at overgå den sidste koncert jeg var til med hende, fordi der kom hun ned og gav mig en krammer.

Vanessa: ,Jeg glæder mig rigtig meget til at høre Phlake. Men ham, jeg glæder mig mest til at høre, må være Nas, fordi ham har jeg hørt rigtig meget, da jeg var yngre, så det bliver vildt.

Nanna: Vi glæder os også til Major Lazer, fordi vi skal have en fest.