Guide: 6 gode pizzaer i Aarhus

Guiden til en snasket, sprød, gourmet, klassisk, god pizza. Præferencerne for pizza er vidt forskellige og heldigvis byder den aarhusianske pizzascene på et bredt udvalg. Med denne guide giver vi dig vores favoritter.

GOURMETPIZZA PÅ GORM’S
Hos Gorm’s får du pizza med afsæt i det italienske køkken. Her eksperimenterer de med de klassiske pizzadyder, og det gør, at du kan nyde pizza af gourmetkvalitet. Hos Gorm’s er bunden tynd og sprød, og toppingen er af særligt udvalgte råvarer. Gorm’s er kendt for deres pizzadej og nordiske twist på en ellers italiensk pizza. Sæt eksempelvis tænderne i “Sæsonens Signaturpizza”, den såkaldte “Sweet Truffle” med sød kartoffel og trøffeltapenade eller en “Miss Wishbone” med parmaskinke og rosmarin.

Hvor: Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

ITALIENSK PÅ PICCOLINA 
Mellem Domkirken og havnen ligger Restaurant Piccolina, som tager dig en smuttur til Italien. Her forsøger de at gøre både atmosfære og pizzaer så identiske, som dem du finder i Italien. De importerer derfor stort set alle råvarer fra Italien og gør en dyd ud af at give aarhusianernes smagsløg en rejse sydpå. Udover et bredt udvalg af pizzaer, der kan nydes i restauranten, kan du også bestille halvbagte pizzaer, som du selv kan bage færdige derhjemme.

Hvor: Skolegyde 8, 8000 Aarhus


PIZZA ADAGIO VED ÅEN
I den rolige ende af åen ligger et måske overset pizzasted med navn Adagio. Her får du velsmagende pizzaer, og du kan enten tage pizzaen med hjem eller bare nyde den i pizzariet med udsigt til åen. Hos Adagio kan du vælge mellem 12 pizzaer, alle med sprød bund og frisk topping. Adagios forkærlighed for Italien kommer nemt til udtryk, for både pesto og basilikumblade pryder ofte pizzaerne og giver dem et delikat twist. Sæt eksempelvis tænderne i en pizza med grillet aubergine og stærk salami eller pizza med kartofler, løg og salsiccia.

Hvor: Åboulevarden 57, 8000 Aarhus

GRAPPA AL PORTO VED MINDET 
Dyk ned i en italiensk madoplevelse hos Grappa Al Porto på Europaplads. Her kan du vælge mellem 13 pizzaer med tynd bund og smagsfuldt topping og tomatsovs. Vi anbefaler eksempelvis “Bresaola” med frisk mozzarella, bresaola, parmesanflager og ruccola. Hos Grappa Al Porto er du sikret lækker pizza, og derudover har de også helt styr på, hvilken vin du skal nyde til for at underbygge den helt rigtige pizzaoplevelse.

Hvor: Europaplads 10, 8000 Aarhus

FRATELLI PIZZARIA PÅ TRØJBORG
Siden 2015 har Fratelli på toppen af Trøjborg slænget kvalitetspizzaer ud til aarhusianerne. Hos Fratelli kan du udover et bredt udvalg af delikate, klassiske pizzaer også mætte maven med glutenfri-, veganske-, vegatariske- og laktosefri pizzaer. Stilen er autentisk italiensk, råvarerne friske og servicen er helt i top.

Hvor: Tordenskjoldgade 81, 8200 Aarhus N

DELIKATE PIZZA PROPIA
I Jægergårdsgade ligger Pizza Propia. Her byder de på pizzaer med tynd bund – ikke gourmet, men pizza, som alle kan være med på. Uddannede pizzabagere står i køkkenet, og noget af det som gør pizzaerne hos Pizza Propia særligt gode er deres specielle ovn. Hos Pizza Propia bliver pizzaerne bagt i en 100% træfyret stenovn hentet hjem fra Firenze. Den færdigbager pizzaerne på få minutter ved op til 500 graders varme. Hos Pizza Propia kan du gå på opdagelse i et bredt udvalg af 17 forskellige pizzaer.

Hvor: Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus C

Vi ønsker at give vores læsere de bedste forudsætninger for at opleve Aarhus. Derfor udgiver vi løbende guides, som klæder dig godt på til at udforske byen.

Fandt du denne guide om pizza interessant, kan det også være, at du kan finde inspiration i vores guide om de 6 bedste ølbarer i Aarhus eller 6 sunde måltider til under 80 kroner.