Fotoserie: Byens forladte fund

Engang var her fuld af liv. Fabriksarbejdere knoklede, og sømænd forberedte deres tur til søs. Men i dag er der tomt. Nu er stederne blevet forvandlet til forfaldne og forladte skatte, som bare venter på at blive opdaget. Vi er taget på urban exploring i Aarhus, hvor vi udforsker byens gemte og glemte bygninger, skibe og udkigspunkter.

Foto: Kristian Fæste
Tekst: Cathrine Birn

 

Helt alene Urban exploring handler om at opsøge og indfange byens forladte steder. Bygningen her har sandsynligvis ikke set mennesker i langt tid, og derfor ender man tit med at have det hele for sig selv.

 

Skib på grund Det rustne, gamle skib er langt fra at nå til søs. Alt tyder på, at det har ligget samme sted i mange år.

 

Til tops  Højderne er ofte et sted, der er værd at udforske, når man begiver sig på urban exploring. Også på dette gamle skib er der gode muligheder for enestående udsigtspunkter.

 

Fornemmelsen af livInde i skibet mærker man tydeligt det liv, der engang har været. Gamle papkasser, tomme øldåser og udstyr, der flyder omkring.

 

Unikke historierDe gamle, forladte bygninger udforskes fra ende til anden. Alle steder gemmer på deres helt egen historie.

 

Graffiti som kunstGraffiti er egentlig forbudt. Men i disse forladte bygninger, fungerer det nærmere som kunst. Det tilfører stederne en helt særlig stemning.

 

Forladte fabrikslokalerDøren er åben i den gamle farbriksbygning. Man fornemmer, hvordan fabriksarbejderne knoklede i de store lokaler, selvom alt i dag står fuldstændig tomt.

 

Udforskerens udstyr  På urban exploration er kameraet det vigtigste redskab. Men indimellem kan kameraet suppleres med ekstra udstyr, som her, hvor fotografen giver sig i kast med en drone.

 

Aarhus fra oven

Aarhus er en helt anden by set fra oven. Pludselig opdager du ting, som du ikke før har lagt mærke til.

 

Kig nedNår du står på toppen, kan det være skræmmende at kigge ned i mørket. Men det er også her, det bliver spændende, for ingen ved, hvad der venter forude.

 

Udforsk, ikke røre

De forladte bygninger udforskes, men intet røres ved. Urban explorers følger to etiske regler: Tag ikke andet end billeder. Efterlad ikke andet end fodspor