Fotoserie: Læssøesgade by night

Mørket er faldet på over sydbyen. En palme af lys oplyser himmelen og en summende lyd af rullende skatehjul kan høres i det fjerne.

Læssøesgades Skole indviede for omtrent et år siden deres nye skolegård, og inkluderet var et 2.000 m2 stort skateareal. Et areal, der ifølge mange skatere har manglet, siden parken på Sct. Annagade Skole lukkede i maj 2014. Skateparken på Læssøegade er, som Sct. Annagade, åben for alle efter skoletid, og parken er oplyst indtil klokken ti alle ugens dage.

Tre unge skatere har taget turen fra Randers, da deres foretrukne skatehal fornyligt er lukket.

Lasse Kjærgaard Søltoft bor i Aarhus og har kørt BMX i 15 år. Han rejser en del til Barcelona, der ifølge ham er et street mekka for BMX’ere og skatere. Han har desuden rejst i byer som Lissabon, Amsterdam, Madrid, San Diego, Los Angeles, Las Vegas, Long Beach med flere. Lasse arbejder til daglig på Tjele Efterskole, hvor han blandt andet underviser i skateboarding, BMX freestyle og løbehjul.

Dennis Skov Rasmussen bor i Aarhus og er en garvet skater. Han er netop hjemvendt fra en tur til Wien, hvor han og to venner fra Aarhus tog ned for at filme street tricks.

FAKTA

  • Åbnede: 7. oktober 2016
  • Placering: Læssøesgade 24, 8000 Aarhus C
  • Størrelse: 2.600 m2 udeareal, hvoraf 2.000 m2 er skateareal
  • Arkitekt: SNE Architects
  • Betonarbejde: FSR Beton I/S