Dyrehaven
Katrine Lykke Svoboda

Efterår i Dyrehaven

Dyrehaven i Marselisborgskoven har for alvor trukket i sin farverige efterårsjakke og viser sig i oktober og november måned fra sin smukkeste side. Aarhus Panorama har været en tur i skoven og trække frisk luft.

Dyrehaven siden 1932

I døgnets lyse timer er Marselisborg Dyrehave åben for alle. Den 22 hektar store dyrehave blev anlagt i 1932 og er blevet populær blandt byens borgere. Mange benytter de naturskønne omgivelser til en gåtur.

To forskellige hjortearter

Dyrehaven huser to forskellige hjortearter. Dåvildtet og sikavildtet. Dådyrene adskiller sig fra hinanden ved deres karakteriske bagende. Dåhjortenes gevir er desuden skovlformede, hvor sikaernes er spidse.

Geviret skiftes ud

Hjortene bærer ikke horn men gevir. En gang om året – i april og maj måned “kastes” deres knogleudvækster. Det betyder, at geviret løsner sig, og hjorten taber sit flotte gevir. Efter nogle måneder kommer der dog et lille nyt gevir frem.

Dyrehavens hold

Dyrehaven har et hold på otte dåhjorte og 35 dåer samt deres kalve. Sikaerne er fordelt på cirka fem hjorte og 25 hinder.

Foderhuset

I midten af skoven finder man foderhuset, som rummer roer, hø og korn til dyrene. Her kan man også finde infotavler, hvor man kan blive klogere på dyrene.

Vild med æbler og gulerødder

Dyrene bliver fodret først på formiddagen. Derudover nyder de godt af gulerødder og æbler fra de besøgende i haven.

Syv indgange

Dyrehaven har syv indgange, hvorfra man kan orientere sig via kort og informationstavler. Der er også rig mulighed for at parkere cyklen eller bilen ved parkeringspladserne, som er placeret rundt om dyrehaven.

dyrehaven_aarhus_panorama11