Der bygges overalt i Aarhus. Både på Frederiksbjerg, på områderne omkring Ceres-bryggeriet og særligt på containerhavnen Aarhus Ø. I en tid hvor store arkitektoniske bygninger præger det meste af bybilledet i Aarhus, må vi ikke glemme de gamle og charmerende kulørte byhuse. Aarhus Panorama har været en tur rundt i byens gader og baggårde for at opstøve byhuse.
JERNGÅRDEN
På Frederiksbjerg finder man bofællesskabet Jerngården, som består af 8 byhuse. Jerngården var tidligere maskinfabrik og jernsmedje.
FISKERGADE
De gamle byhuse i Fiskergade. Det smukke røde længehus blev bygget helt tilbage i 1810.
MEJLGADE
I baggården på Mejlgade 16B findes dette charmerende bindingsværkshus i flotte farver. Adressen huser blandt andet et galleri.
MEJLGADE
I samme baggård findes et bindingsværk fra 1600-tallet, som efter en brand er renoveret i oprindelig stil. Bygningens kælder blev i starten af år 2000 udgravet af Moesgaard Museum, som fandt spor af bygningsværk, der kunne dateres tilbage til 1400-tallet.
MEJLGADE
Mejlgade er fyldt med gode historier. Ét kig ind i en af de mange baggårde, og man kan hurtigt fortabe sig i historien. Det gamle Aktionshus er opført i 1869, og har siden ikke oplevet nogen restaurering. Bygningen bruges i dag til forskellige former for arrangementer, og der er mulighed for at leje lokalerne.
MEJLGADE
På Mejlgade 19 findes den velbevarede farvehandler Juuls Gaards bindingsværksgård. Forhuset mod Mejlgade er opført omkring år 1625 og har efterfølgende fået tilføjet et baghus. Bygningen blev fredet i 1919.
KÆRLIGHEDSSTIEN
Går man en tur ad Kærlighedsstien, vil man bemærke dette lille byhus placeret midt i karréen.
MØLLESTIEN
Møllestien har eksisteret fra før år 1300, og størstedelen af husene er bygget mellem 1870 og 1885. Møllestien er en idyllisk brostensbelagt gade, hvor stokroserne om sommeren kæmper om at indhylle de små charmerende byhuse.
MØLLESTIEN
Møllestien blev frem til slutningen af 1960’erne betragtet som slumkvarter. I dag er sagen en anden – Møllestiens små byhuse er særdeles attraktive.
MØLLESTIEN
Omkring år 1925 bestod den typiske bolig på Møllestien af et stueplan på ca. 25 m2 – typisk fordelt på to værelser. På førstesalen, under de skrå vægge, lå klemte værelser. Ni ud af ti boliger i Aarhus havde på dette tidspunkt elektricitet, men kun hver tredje bolig på Møllestien kunne prale af dette.
VESTERGADE
Vestergade 58 rummer megen historie. Den gamle og velbevarede købsmandgård har set ud som den gør nu i mere end 200 år. Der er på gården fundet spor fra forskellige virksomheders virke – alt lige fra skomager, slagtehus, grønthandler og cykelværksted har der øjensynligt været på adressen.