Steen Risom

Ordet er frit: Carsten Holst

Mit navn er… Carsten Holst, og jeg er chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

Mit forhold til Aarhus er… rimeligt godt vil jeg mene. Jeg har haft de bedste år af mit liv her i byen, hvor uddannelserne stod i kø og blev brugt og misbrugt til det gode, og hvor ingen statsmagt stod på spring for at fjerne SU, hvis ikke alt blev færdig på den halve tid eller bare troede, at den vidste bedre om mit liv end jeg selv. Born and raised i Kongsvang, ved bus nr. 2’s endestation. Forældreskolen, Marselisborg Gymnasium, lidt Medievidenskab krydret med ungdomssløvsind, opstart af Cykelbudene med Frontløberne, en helt nyfødt Kaospilot uddannelse, et rigtig arbejde på Aarhus Teater, og derefter en afstikker til København for at arbejde på Zentropa, og ikke mindst finde min dejlige kone (direkte importeret fra Bornholm). Hjem til Aarhus som far, mand og kommunal ansat med stor iver for at dele byen og styrke mit forhold til den yderligere.

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg… arbejde benhårdt hver dag på at vise omverdenen, at vi vitterligt er en af verdens mest interessante byer (qua den nye titel i New York Times som nr. 13 på listen over ’where to go in 2016’). Mest af alt på grund af den fantastiske kunst og kultur, der findes her i byen. Og så vil jeg netop styrke samarbejdet mellem kulturen og erhvervslivet, da kulturen er en alt for overset, men meget stærk motor for vækst. Det burde flere vide, specielt her i tiden op til kulturbraget i 2017 og efter.

Folk ved ikke… at jeg i mine helt unge år var DJ med en god studiekammerat fra Marselisborg Gymnasium. Vi var selv med i Festudvalget på skolen og bookede gerne hinanden. Sidenhen spillede vi på V58 og Cafe Casablanca i Rosensgade. Vi afsluttede altid aftenen med David Bowies ’Wild Is the Wind’. RIP.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er… at stå om aftenen ved hundeskoven i Risskov Skov på bakken ved de store træ-liggestole med den fantastiske udsigt over Træskibshavnen, Isbjerget, Containerterminalen, hele Aarhus. Prøv det enten med en hund eller en anden, du elsker.

Jeg kan godt blive træt af… at vi alle sammen har alt for travlt, af bedrevidenhed og smålighed, af politikere der ikke altid har det lange lys på og klapper grænserne og andre urimeligheder i, af for koldt vand i havet om sommeren og af, at vi ind imellem glemmer os selv og hinanden.

Jeg har først for nylig fundet ud af… at jeg tager alt for lang tid om at skrive denne klumme.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er… en fantastisk sommeraften i Botanisk Have med gode venner og andre tililende forbipasserende på aftentur, der nok mærkede varmen fra både grillen og de søde mennesker. Det endte i en stor fest med over 100 mennesker, hvoraf flere jeg lærte at kende den aften i august stadig er blandt mine gode kammerater. Jeg havde været i Frankrig i mange måneder som del af min Kaospilot uddannelse og savnede simpelthen byen og stemningen vildt de sidste dage inden hjemkomsten. Vennerne havde planlagt en, kan jeg se nu, helt uforglemmelig hjemkomst.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste… hvor Filmbyen lå, og kom forbi til en kop kaffe.

Afslutningsvis vil jeg lige sige… at vi skal fortsætte med at smile til hinanden. Det er vi (også) ret gode til i Aarhus.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende aarhusianere, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.