Ulrikke Toft Simonsen
Ulla Bjulver

Kæmper for karrieren

Ulrikke Toft Simonsen følger i sin berømte mors fodspor og satser alt på et liv som model.

Som hun træder ind ad døren hos Coiffure Alexander i Vestergade, er jeg slet ikke et sekund i tvivl om, at det er hende, jeg skal interviewe. Ulrikke Toft Simonsen, datter af tidligere model og nuværende børnebogsforfatter, Renée Toft Simonsen. Hun kommer lige fra en spontan kaffetår med sin stedfar, Thomas Helmig, lidt længere henne ad gaden.

Den unge Toft Simonsen er som snydt ud af næsen på sin mor, som jeg netop har haft en længere snak med, mens håret er ved at blive fikset. Nu står den på interview med Ulrikke Toft Simonsen, der går i moderens fodspor og erhverver sig som model på fuldtid. Inden vikommer i gang, er mor og datter allerede kørende med en lang snak om, hvordan det går – for de har ikke set hinanden i 10 dage. Og det er lang tid i deres familie.

New York kalder
Derfor huer det heller ikke Ulrikkes Toft Simonsens mor, at næste step i modelkarrieren med meget stor sandsynlighed kommer til at foregå i New York, for så kommer der i hvert fald til at gå mere end 10 dage mellem familiens glade gensyn. At komme til New York, som er en af højdespringerne inden for mode, bliver en førstegangsoplevelse.

Faktisk er det moderens gamle manager hos New York Models, som også skal hjælpe Ulrikke Toft Simonsen med at falde til, når hun rammer USA. ”Det er ikke fordi, jeg er blevet lovet noget job derovre, og der er rigtig mange om buddet. Det er meget normalt, at de store modelbureauer i storbyerne har modellejligheder til de modeller, som kommer fra udlandet, når der for eksempel er modeuger. Der er jo også flere, der ligesom mig tager til New York, og så er det fedt at have mulighed for at benytte sådan en lejlighed.  Jeg var i Paris sidste efterår, og her er der meget hype om fashion. Det er ikke så meget det udseende, jeg har. Jeg er mere kommerciel og vil nok få flere jobs som omhandler for eksempel sminke eller hårprodukter. Opgaver, hvor mit ansigt skal bruges,” forklarer Ulrikke Toft Simonsen.

Tog et spring
Modelkarrieren fik ben at gå på i en ung alder for Toft Simonsen junior, der begyndte som seksårig hos en af moderens veninder hos Casablanca Models i Aarhus. Nu satser hun helt og holdent på en karriere i den benhårde branche, hvor det eneste man bliver bedømt ud fra, er udseendet. Og så er det sådan set ligegyldigt, hvor sød og klog, man er. Det største job indtil videre for Ulrikke Toft Simonsen var hendes medvirken i en Magnum-reklame. En medvirken, hun havde håbet ville give flere jobs efterfølgende.

Vendepunktet
Sommeren 2013 blev et vendepunkt for den 20-årige model in spe. Hun valgte at forlade Aarhus Katedralskole for at satse benhårdt på modelkarrieren. ”Der var flere grunde til, at jeg droppede ud, men hovedsageligt var det, fordi jeg ville satse fuldt ud på min modelkarriere. Jeg prøvede at lave så mange modelopgaver som muligt, da jeg gik i skole, men det kunne ikke gå op, og jeg havde enormt meget fravær. Det er en virkelig hård branche, men nu giver jeg det en chance,” siger Ulrikke Toft Simonsen. Under interviewet ryges flere cigaretter, og for tiden køres der ikke efter nogen kostplan i Ulrikke Toft Simonsens liv.  ”Jeg har rimelig godt styr på, hvordan jeg skal leve for at passe på min krop. Det er lidt op og ned med, hvor meget, jeg træner, men jeg er selvfølgelig bevidst om, at det er mit udseende og min krop, der er det produkt, jeg sælger, og derfor skal begge dele være i god stand,”  pointerer Ulrikke Toft Simonsen.

Og vi slutter her, for nu er det tid til mor-datter snak, uden at nogen skal interviewes samtidig, for de har en masse ting, der skal vendes. Også i selskab med frisør Alexander, som er en god ven af familien.