Simone Tang: Fra det store lærred til koncertscenen

De fleste kender måske Simone Tang for sin hovedrolle i Nils Malmros-klassikeren ’Kærestesorger’, hvor hun blandt andet spillede side om side med Sofie Linde. Men selvom der i horisonten ventede en lovende karriere på det store lærred, valgte den prisvindende skuespillerinde at skifte fokus fra film til musik, da hun i 2015 blev optaget på Musikkonservatoriet i Aarhus. I år er der for alvor kommet fart på karrieren, og Simone Tang spiller blandt andet på The Great Escape i Storbritannien.

Tekst: Daniel Skinbjerg
Foto: Jess Porse Clemmensen

Udsigten til en musikkarriere lå ikke umiddelbart i kortene, da Simone Tang i 2005 fik rollen som Agnete i Nils Malmros’ filmklassiker ’Kærestesorger’. En rolle, som hun vandt prisen ’Bedste kvindelige hovedrolle’ for ved Shanghai International Film Festival i 2009. Men nu har den tidligere skuespiller for alvor valgt at satse på musikken, blandt andet ved at spille til den netop overståede SPOT Festival. Vi har taget en snak med den 27-årige fynbo om, hvorfor hun har skiftet det store lærred ud med koncertscenen.

Hvornår indså du, at det var musikken du ville fokusere på?

Det vidste jeg rent faktisk i en ret tidlig alder. Allerede da jeg var 11 år, begyndte jeg at skrive sange. Min far var nok den, der indoktrinerede mig i musikkens verden. Han har altid spillet guitar, sunget og generelt bare været meget musikalsk. Han spillede blandt andet Bob Dylan for min søster og jeg, da vi var mindre. Derudover fik jeg en guitar af ham i konfirmationsgave i sin tid. Men jeg indså nok for alvor, at jeg ville satse på musikken, da jeg kom ind på Musikkonservatoriet i Aarhus og begyndte at omgås nogle skidedygtige musikere.

Du kom i en tidlig alder på sporet af en skuespillerkarriere – hvordan det?

Det skete i 2005, hvor jeg kom til casting på ’Kærestesorger’. Det var faktisk mest for sjov, og fordi det var spændende, at jeg prøvede det. Men jeg var heldig at få rollen til sidst. Efterfølgende får jeg en agent tilknyttet, og jeg tilegner mig flere mindre roller i forskellige spillefilm. På et tidspunkt får jeg tilbuddet om at flytte til New York og for alvor forfølge karrieren, og når jeg i dag tænker over det, var det nok lidt skørt, at jeg ikke gjorde det. Men set i retrospektiv betød musik bare en del mere.Hvordan er musikkens verden i forhold til filmens?

De to verdener er ret forskellige, men alligevel er der en masse ting, der går igen. I sidste ende har det været en fordel at være i filmens verden først. For jeg har helt sikkert fået skabt en masse kontakter og et netværk, som har hjulpet mig på vej. Jeg har blandt andet solgt en del af min musik, som er kommet med i en række film – blandt andet ’Murder in the Dark’ og børneungdomsfilmen ’Karla og Jonas’ med flere. Jeg fokuserer som så ikke på at skrive musik specifikt til film, men jeg har ofte opdaget efterfølgende, at nogle af mine sange har kunne passe ind nogle steder.

Fortæl mig om din musik – hvordan er din lyd?

Min lyd fik jeg først snævret ind for halvandet år siden. Jeg fik lavet en plan om at udgive to EP’er – en på dansk og en anden på engelsk. Engelsk fik overtaget i sidste ende, og, som det ser ud nu, er det sproget, jeg skriver på fremadrettet. Men hvis jeg skal beskrive min musik, vil jeg nok sige, at den er alsidig og bevæger sig i mange retninger. Først tænkte jeg nok, at det var træls, at den røde tråd ikke var så stærk i den musik, jeg fik skrevet. Men nu ser jeg det mere som en force, at jeg kan skrive så forskelligartede sange. Det er desuden musik alle kan være med på, uden det bliver alt for kommercielt.

Hvad er ambitionerne?

Det er selvfølgelig målet, at blive hørt af så mange som muligt. At få nogle dedikerede lyttere, der synes min musik rammer dem. Mange vil jo gerne overtage verden med sin musik. Lige nu ser det bare ud til, at jeg har fået bygget et stærkt fundament op og får et godt afsæt. Det er dog svært at nå ud til publikum, når man endnu ikke er helt etableret. I sidste ende vil jeg vel nok gerne til udlandet. Nu synger jeg jo også på engelsk, så det er jo internationalt. Men mest af alt vil jeg jo bare fange publikum, uanset hvor i verden de er. Men først Danmark. Én ting af gangen.

 

Fakta:

  • Født i Korinth, opvokset i Svendborg på Fyn.
  • Udgav i 2015 sin første dansksprogede single ’Klovnesko’.
  • Spiller senere i år på festivalen ’The Great Escape’ i Storbritannien