Fotoserie: Lyden af Aarhus

Vi bevæger os alle rundt i byrummet, hvor lydbilledet efterlader en masse indtryk. Fra byens små åndehuller til de hektiske flaskehalse. Men er du nogensinde stoppet op for at tænke over, hvad lyden af Aarhus er for dig? Vi har spurgt fire forskellige aarhusianere, der bor fire forskellige steder i byen, om hvad der gør byens lyd særlig for dem.

Foto & tekst: Preben Stentoft

Martin Nielsen
48 år
Trøjborg

”Selvom Aarhus gerne vil være storby, så er det lyden af provinsby. Når jeg kommer til København, så synes jeg, lyden er meget mere overvældende, overdøvende og overlarmende. Når jeg så kommer hjem til Aarhus, så er lyden af Aarhus bare meget mere stille og rolig. Byens lyd er dejlig at være i.”

Øjvind Serup
69 år
Risskov

”Lyden af Risskov er vellyd. På grund af naturen, havet, skoven og de mennesker, der bor herude – det er overskudsmennesker. Jeg ynder at gå ind til Aarhus langs stranden og opleve, hvordan lydene forandrer sig. Fra bølgeskvulp og barnelyde til Letbanen og glade badegæster til cykler og biler, der fylder inde i centrum.”

Nour Moff Andersson
31 år
Frederiksbjerg

”Der er en afslappethed over folks lyde i Aarhus. Folk, der snakker, og folk, der løber. Man kan høre børn, biler, fugle og blade, der rasler. Lidt en kontrast til, da jeg boede på Nørrebro. Der var råb og skrig, sirener og biler, der dyttede, og folk blev sure på hinanden. Der var et helt andet lydniveau.”

Zak Bergmann 
20 år
Midtbyen

”Hvis du sammenligner Aarhus med et stort kammerorkester, så er Aarhus en lille kammertrio. Den musik, byen spiller, er groovy. Det kører som flydende asfalt, som et mash-up af kammermusik og en dyb billig trommemaskine fra 80’erne.”