De unge flytter vestpå

Hvert år flytter flere og flere unge mennesker til storbyerne for at studere, og her er Aarhus ikke undtaget. Derfor er unge nu begyndt at søge alternativer til de dyre værelser i midtbyen.

Solen og den blå himmel viger for de grå betonbygninger, men trods det, er her farverigt, her er fællesskab, spændende dufte, og folk hilser stadigvæk på hinanden på gaden. Vi er i Gellerup, der til daglig huser cirka 11.500 aarhusianere, deriblandt fire friske fyre, der trods Gellerups lidt blandede ry, har valgt at slå sig ned, her, et stenkast fra Bazar Vest i “hjertet” af Brabrand. Vi inviterer indenfor hos Tue, Karl, Jesper og Jonas en søndag formiddag på toppen af Lenesvej med udsigt over fodboldbane, cykelstier og legepladser.

Karl skænker morgenkaffen, mens Tue inspicerer indholdet af køleskabet.

 

Tue har besøg af kæresten, Johanne, der desværre skal med bussen tilbage til København senere i dag. Hun ankom først sent fredag aften, så den sidste alenetid skal nydes.

 

Dagens fangst fra Bazar Vest pakkes ud, og der gøres klar til en før-frokost-snack.

 

Jesper og Jonas slapper af på den store altan, der bliver brugt flittigt i sommerhalvåret.

 

Tue har fået den idé at lave scrambled eggs til alle, to pander fyldt til randen med æg, seksogtyve er det blevet til.

 

Karl har fundet musikudstyret frem og jammer med hans loop-pedal.

 

Søndagene på Lenesvej bliver ofte brugt på mange projekter, her ses Jesper i færd med at fabrikere en hardcase til sin forstærker.

 

Ligeledes har Jonas været i gang: Den ene halvdel af altanen er blevet udstyret med en fladskærm, og den gamle Playstation 2 er, med hjælp fra Tue, fundet frem, men blev dog i sidste ende bænket til fordel for den nye Playstation 4.

 

Det kan tydeligt fornemmes, at de alle fem har gået på højskole sammen, og den stemning har de uden tvivl taget med videre til Lenesvej.