Krøllede hjerner til Creativity World Forum

Kreativiteten flyder, notesblokkene fyldes, og Aarhus viser sig fra sin mest kreative side. Creativity World Forum er en storstilet konference om kreativitet, som talere og deltagere fra alle dele af verden besøger. Konferencen bliver i år afholdt over to dage i Aarhus, hvor intet mindre end 2.000 mennesker medvirker.

Hovedarrangementet afholdes i Musikhusets store sal. Her åbnede glade dansepiger konferencen til tonerne af den moderne evergreen “Hey ya!”, så energien pumpede udover stolerækkerne.

 

Fortfatter Dorte Nielsen og journalist Mads Brügger er hyret ind som ‘Master of Ceremonies’ under Creativity World Forum. Konferencen er arrangeret af byens kreative igangsættere Culture Works og Martin Thim, og arrangementet bliver støttet af en lang række partnerskaber med blandt andre Aarhus 2017.

 

Den verdensanerkendte østrigske designer Stefan Sagmeister var på scenen for at tale om vigtigheden af æstetik i en verden, hvor nutidens fokus på funktionalitet og økonomi presser rammerne for de smukke detaljer i blandt andet arkitektur.

 

Hjerneforsker Peter Lund Madsen tog publikum med på en rejse i menneskets udvikling siden de første menneskeracer på jorden. For hvornår blev vi egentlig kreative individer med evnen til at stykke flere tanker sammen for at skabe nye, originale opfindelser?

 

Indy Johar er en britisk arkitekt, og han havde taget de helt store briller på. Hans mål er at gøre verden til et mere demokratisk sted ved blandt andet at arbejde innovativt med opensource tegninger af møbler og huser, så flere har mulighed for at realisere deres ønsker om en bedre tilværelse uanset velstand.

 

Forhallen i Musikhuset inviterer til en masse kreative aktiviteter, hvor deltagere under konferencen kan udforske alt fra virtual reality til litografi.

 

Midt på dagen er der ‘breakout sessions’ forskellige steder rundt i byen. Her er vi eksempelvis på besøg hos Galleri Grisk, som lægger hus til talere helt fra Silicon Valley til Ebeltoft.

 

I pausen var der frokost hos Masvino, hvor deltagerne havde mulighed for at netværke med hinanden.

 

I Ridehuset er der et ‘open space’ med forskellige arrangementer, som er åbne for alle, der har lyst til at stikke hovedet ind til et inspirerende foredrag.