Voxpop: Hvad mener branchen om SPOT?

SPOT Festival hylder vækstlaget for spirende musik. Nye musikalske opdagelser tiltrækker et nysgerrigt publikum, men festivalen får også branchefolk fra hele verden til at stimle sammen. Vi har spurgt fire branchefolk om, hvad der gør SPOT Festival speciel, og hvilke musikere man skal holde ekstra godt øje med.

Johannes Dybkjær Andersson, 35 år, kreativ direktør og partner i VOLUME

SPOT er særlig, fordi festivalen helt tydeligt er skabt ud af kærligheden til musik. Det emmer af kunstnere, der vil noget, og et publikum, som er nysgerrige. Det er super fedt, at musikerne kan bruge festivalen som platform og spiller som om det gælder liv eller død. Der er både branchefolk og medier her for at opdage, men der er også et publikum, der har en oprigtig interesse i at høre nyt og ikke bare for at synge med på de hits, de hører i radioen. Det er samtidig et virkelig godt mødested for os, der arbejder i branchen, og det bliver på en måde en stor familiefest.

Jeg er jurymedlem i Karrierekanonen, og der er virkelig et godt felt i år. Personligt er jeg enormt fascineret af SPOT-aktuelle artister som School of X og Kops.

Jeg har været her 16 år i streg, og SPOT er blevet mere professionel gennem årene uden at miste gløden, og det er skønt. Der er en fri stemning, og ting opstår. Der er plads til fest og skæve indslag samtidig med, at der er virkelig godt styr på konferencer og netværksarrangementer.

 

Katrine Arp, 23 år, assistentbooker for Det Musiske Hus i Frederikshavn

SPOT Festival er et rigtig godt sted at opdage ny musik og samtidig følge artisternes udvikling. Festivalen er også et oplagt at møde andre folk i branchen for at netværke, så der opstår nye idéer på kryds og tværs. Er man en del af musikbranchen, skal man være tilstede på SPOT.

Min taktik i år har været at følge strømmen. De musikere, jeg har på papiret i år, har jeg set live før, så jeg lader mig gerne inspirere. Jeg vil gerne fremhæve Benal, fordi det er god dansk hip hop, og det var en kæmpe oplevelse at høre deres koncert.

Jeg er blevet overrasket over Roots&Hybrid Festival i Ridehuset, fordi de unge mennesker samler en helt særlig energi i det område. Det er meget inspirerende for mig, netop fordi vi i Frederikshavn ikke har videregående uddannelser og derfor arbejder meget med at nå en yngre målgruppe.

 

Toni-Matti Karjalainen, 43 år, forsker v. Aalto Universitet i Helsinki

Jeg lagde mærke til SPOT Festival og tænkte: ’Hvorfor ikke?’ Det er et oplagt sted at blive klogere på den lokale musikindustri og samtidig møde kollegaer og få nye kontakter.

Mine forventninger har været, at det ville være en spændende byfestival. For at være ærlig kendte jeg ikke særlig mange af artisterne på plakaten, men min plan har været at høre en masse metalbands, fordi genren hører under mit forskningsområde.

Jeg kan virkelig godt lide atmosfæren her i byen og omkring festivalområdet. Det er meget afslappet, og alt er tæt på. Konferencerne har også været rigtig gode og har givet mig en del inspiration. Det har været en af de bedste musikkonferencer, jeg har oplevet.

 

Nanna Mejer Sørensen, 24 år, booker for Musikcaféen i København

Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af, at du både støder på en masse upcoming musik, du aldrig har hørt før, og samtidig at der bliver lagt på de håb, der bliver de næste store og måske kan blive eksporteret til udlandet.

Jeg har personligt glædet mig rigtig meget til produceren Goss, fordi han er ret anonym som en del af pressestrategien. Nu har jeg fået afmystificeret ham og set, hvem der står bag de helt fantastiske hits, der har domineret min playliste det seneste stykke tid. Jeg vil også fremhæve IRAH, som er helt magiske. Hele Store Sal i Musikhuset blev opslugt af deres musik. Helt upcoming vil jeg også nævne folk sangerinden Ida Wenøe, som har en helt fantastisk vokal.

SPOT er et rigtig godt sted at opbygge sit netværk. Det er her den danske musikbranche dukker op, og branchen er meget afslappet, fordi vi mødes over noget musik og en fadøl på spillestederne.