Tre ildsjæle nomineret til kommunens handicappris

Aarhus Kommune uddeler hvert år en særlig pris for at anerkende en lokal ildsjæl, der udvikler tiltag målrettet mennesker med handicap, en virksomhed, der ser potentialet i at ansætte medarbejdere med handicap, en forening, der har igangsat aktiviteter for mennesker med handicap eller et byggeri, hvor der er tænkt på tilgængelighed for mennesker med handicap.

Med prisen ønsker Aarhus Kommune at fremhæve de gevinster, der opnås ved at inkludere mennesker med handicap i alle aspekter af det levede liv – både politisk, socialt, økonomisk, arbejdsmæssigt og kulturelt. Tirsdag den 28. januar anerkendes nogle af disse ildsjæle ved overrækkelsen af Aarhus Kommunes Handicappris for 2019.  

Stor indsats
Der er kommet indstillinger af 12 kandidater, og blandt dem har en komité valgt at nominere tre. Komiteen består af Ella Petersen fra Cabi, Kresten Vendelboe fra LO Aarhus, Lars Davidsen, Kulturchef i Aarhus Kommune, Finn Amby, formand i Aarhus Kommunes Handicapråd, Mette Bjerre, medlem af Byrådet og næstformand i Aarhus Kommunes Handicapråd og Peter Bach-Nielsen, formand for Danske Handicaporganisationer Aarhus.

Komitéen har i sin nominering lagt vægt på, at alle nominerede har gjort en stor og vedholdende indsats for alle aspekter af det levede liv for mennesker med handicap og deres familier.

Tre vigtige ildsjæle
De tre nominerede er Pernille Holm Sørensen (Lavia Aarhus og Powerchair Football), Tomas Bjørn Pedersen (ABA-foreningen i Danmark) og Tours on Wheels v/Ulla Søberg Jakobsen.

Pernille Holm Sørensen har siden 1999 været involveret og engageret i at skabe mulighed for, at mennesker med handicaps kan deltage i idræt. Hun har ikke blot fokuseret på sin egen søn med CP (cerebral parese), men har tværtimod haft fokus på at skabe muligheder for mange andre mennesker med handicap og vise, at man på trods sagtens kan dyrke idræt og herigennem opnå mange positive oplevelser.

Tomas Bjørn Pedersen (ABA-foreningen i Danmark) har gjort en kæmpe forskel for mange familier med børn med autisme i Aarhus. Han er grunden til, at flere børn med autisme er inkluderet med succes i den lokale folkeskole eller daginstitutioner.

Initiativet Tours on Wheels af Ulla Søberg Jakobsen arrangerer ture, hvor ikke-handicappede borgere inviteres til at opleve byen set fra en kørestol. Det er et unikt koncept, hvor alle kan afprøve, hvad det vil sige at bevæge sig i kørestol i Aarhus. Almindelige borgere, lokalpolitikere og folketingsmedlemmer har været med på tur.

Årets handicappris bliver overrakt til en af de nominerede af borgmester Jacob Bundsgaard ved et arrangement på Aarhus Rådhus tirsdag den 28. januar 2020 klokken 16-17.