Performances om fysisk og psykisk udholdenhed

Hvor får du styrken fra til at fortsætte, når det bliver virkelig hårdt? De to nye forestillinger ”Champions” og ”Mass Effect” på Bora Bora af HIMHERANDIT Productions dykker dybt ned i både psykisk og fysisk udholdenhed i perioden fra den 4.-7. februar.

Hvor kommer styrken fra, når vi møder modstand fra hinanden og os selv? Det er det drivende spørgsmål, når HIMHERANDIT Productions og koreograf Andreas Constantinou er tilbage på scenen med to nye forestillinger. ”Champions” og ”Mass Effect” vises i et dobbeltprogram på Bora Bora den 4.-7. februar. De to kontrastfyldte forestillinger udfordrer de fysiske og mentale tilstande, når mennesker møder modstand og blive nødt til at fortsætte.

Stå ved din identitet
”Champions” er en personlig soloperformance iscenesat og performet af Andreas Constantinou. Den handler om de følelsesmæssige og psykologiske udfordringer i at finde sin egen identitet og stå ved den på trods af forældres og andres forventninger. Scenografien er en visuelt stærk videoinstallation, som suppleres af effekter på scenen, der kommer til live med lydklip fra Andreas Constantinous terapisessioner og samtaler med sine forældre. Forestillingen fokuserer på relationen mellem børn og forældre, og især på det at frigøre sig fra andres forventninger, sætte farten ned og stå ansigt til ansigt med sine egne dæmoner.

I løbet af det sidste år har Andreas Constantinou arbejdet sammen med psykolog Kristine Graugaard under skabelsen af forestillingen. Forløbet af hans terapisessioner hos Kristine Graugaard har været den vigtigste katalysator for udfoldningen af forestillingens tematikker.

Højenergisk gruppeperformance
”Mass Effect” er en helt anderledes og højintensiv, sveddryppende forestilling, hvor syv performere fra Frankrig, Sverige, Italien, England, Cuba og Grækenland deler deres åndedræt, sved, formationer og rytmer i én fælles udfordring: overgå fysiske begrænsninger. Gruppedynamik, lederskab og medfølger, leg og alvor, og fysisk udholdenhed er alle elementer, der sættes på prøve. De syv performere får følgeskab af en gruppe lokale folk, som vil pumpe energi og styrke ind i gruppen.

HIMHERANDIT Productions er baseret i Aarhus og ledes af multikunstner og iscenesætter Andreas Constantinou. Siden 2008 har kompagniet arbejdet tværkunstnerisk med fokus på identitet, køn og seksualitet. I 2018 stod Himherandit Productions bag en 1 måneders lang hyldest til diversitet med The GENDERhouse Festival, som kompagniet fik Performing Arts Platforms Scenekunstprisen Årets Applaus i 2018. Festivalen kommer igen i 2021. HIMHERANDIT Productions og Andreas Constantinou har tidligere modtaget to Reumertnomineringer for ”WoMAN & WOMAN” i 2017 og ”GARDEN” i 2018.

Kunstneren møder psykologen
Forestillingerne kører fra klokken 19.30, og billetpriserne veksler fra 60-170 kroner. Efter forestillingerne den 6. februar, vil der være en særlig kunstner-psykolog samtale på scenen mellem Andreas Constantinou og Kristine Graugaard. Alle publikummer er velkomne til at blive og overvære samtalen.

Champions og Mass Effect er co-produceret af Bora Bora med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond, med hjælp fra Teatret Svalegangen og Ceres Arena.