Tre gode råd til den perfekte jobsamtale

Annonce/sponsoreret indhold.

De fleste er nervøse, når det kommer til jobsamtalen. Det kan være, at det er mange år siden, at man har skullet søge om et nyt job sidst, eller det kan være fordi, det er det første job, og man aldrig har prøvet det før. Der er næsten uanset jobbet mange forskellige sociale og formelle spilleregler, som man skal kunne for at kunne klare sig godt til en jobsamtale. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du på bedste vis kommer igennem dine jobsamtaler, så du kan få det job, som du går og drømmer om. Hos http://www.changedirection.dk/ kan du for eksempel finde forskellige ledige stillinger og grundig IT rekruttering, så du kan komme i gang på arbejdsmarkedet. 

Vær altid forberedt

En af de vigtigste ting, som man skal huske til en jobsamtale er at være forberedt. Det er altså en god ide at have læst op på firmaet, inden man tager afsted til samtalen, så man kender til direktøren og hvilke værdier og meninger, som firmaet måtte have. Dette kan hjælpe dig, når du skal besvare spørgsmål fra en eventuel kommende overordnet, og det er derfor vigtigt, at du husker at læse op på lektien. Dette kan også hjælpe med nervøsiteten, da du allerede har en stor kendskab til, hvordan firmaet arbejder sig fremad, allerede inden du går ind i rummet. 

Husk selv at stille spørgsmål

Når du skal til en jobsamtale, så skal du huske, at du også gerne må stille spørgsmål til den som interviewer dig. Dette betyder ikke, at du ikke forstår stillingen, eller at du måske fremstår uvidende. Spørgsmålene vil i stedet vise dig som en engageret medarbejder, som gerne vil vide alt hvad der er at vide omkring stillingen, og som ikke er bange for at træde frem og deltage aktivt i samtalen. Når du stiller spørgsmål til en eventuel kommende arbejdsgiver, betyder det også, at du er sikker på, at du er på vej ind i det arbejdsforløb, som du gerne vil. Du får altså muligheden for at høre nærmere omkring forholdene på arbejdspladsen, et eventuelt kommende arbejdsteam, som du skal være en del af, og hvordan din arbejdsdag kommer til at forløbe. 

Hav dine papirer i orden

Er det dit første interview, så er det ofte ikke mange forskellige papirer du har. Det er dog stadig vigtigt at have relevante ting med ind. Dette kan for eksempel være karaktererne fra din uddannelse (både gymnasie og videregående, hvis dette er gennemgået og bestået). Har du haft arbejde før og har du erfaring hos andre arbejdsgivere, så er det godt at have forskellige anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere. dette vil vise dig som en god medarbejder, som er klar til at arbejde hårdt, og en som man kan vise tillid til. Vil du gerne fremstå professionel kan det være en god ide at have en lille og smart mappe med, hvori du har dine forskellige papirer og dit CV og ansøgningen, som du har sendt ind. Dette viser, at du har overblik over dig selv og interviewet.