Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud

Sponsoreret indhold

Det er altid en ubehagelig oplevelse at komme hjem og opdage, at der har været indbrud, og ens værdier er blevet stjålet. Desværre har dette været en alt for hyppig realitet for beboerne i Aarhus Kommune i løbet af 2023.

I løbet af dette år blev der nemlig anmeldt hele 1.397 indbrud i Aarhus Kommune, hvilket markerede en bekymrende stigning på 13 procent fra året før. Denne tendens har desværre været tiltagende siden coronaårene. Selvom antallet af indbrud stadig er lavere end før 2018, mener politiet i Aarhus, at der må handles for at forhindre en yderligere stigning. Derfor er der iværksat flere forebyggende tiltag, og politiet arbejder aktivt på at efterforske indbruddene for at finde gerningsmændene.

Selvom det kan være udfordrende at opnå fuldstændig beskyttelse mod indbrud, er der flere initiativer, man selv kan tage for at øge sikkerheden. Hos Bagger Låse & Alarm, en af Danmarks førende sikringsvirksomheder, har de fem gode råd til, hvordan du bedre kan sikre din bolig mod indbrud.

Fem gode råd for at undgå indbrud

  1. Nabohjælp er en effektiv metode til at reducere risikoen for indbrud. Det er samtidigt vigtigt at være opmærksom på mistænkelig aktivitet i nabolaget og kontakte politiet på 114, hvis der observeres noget mistænkeligt.
  2. Investér i en solid lås af høj kvalitet til at sikre dit hjem. Mange boliger i Danmark har stadig gamle RUKO 500 og 600 låse, som ikke længere opfylder moderne sikkerhedsstandarder. Det anbefales at skifte disse låse ud med en mere opdateret serie, der bruger flere specialstifter og samtidig er boresikker og dirkesikker.
  3. Sørg for at have lys tændt både indendørs og udendørs i de mørke timer, især når du er væk på ferie i flere dage. Brug af tænd-og-sluk-ure kan simulere tilstedeværelse og reducere risikoen for indbrud. Det er også en god idé at have udendørs belysning og at holde haven veltrimmet, så huset nemt kan ses fra gader og stier.
  4. Et effektivt alarmsystem kan afskrække potentielle indbrudstyve og give dig øjeblikkelig advarsel i tilfælde af indbrud. Vælg en løsning, der passer til dine behov og budget, og sørg for at systemet er professionelt installeret og vedligeholdt.
  5. Vinduer og døre udgør ofte svage punkter i hjemmets sikkerhed. Overvej at installere vindueslåse eller forstærke de eksisterende med sikkerhedsglas, hasper eller elektroniske låse. Disse foranstaltninger kan gøre det sværere for indbrudstyve at få adgang til dit hjem.