Ta’ et BodyCheck og få hjælp til at finde det bedste stomiprodukt

Dette indhold er sponsoreret.

Dit stomiprodukt skal passe til dig, ikke omvendt. Er du i tvivl om, hvilke stomiprodukter du bør vælge til netop din kropsfacon, kan du med fordel tage et BodyCheck, hvor du ved at besvare nogle enkle spørgsmål kan få en idé om, hvilke stomiprodukter der passer bedst til dig. Det er vigtigt for at få en god tilpasning.

For at du kan leve et godt liv med stomi, er det afgørende, at du bruger de rette stomiprodukter, der passer godt til din kropsfacon. Hos Coloplast kan du derfor tage et online BodyCheck, der – baseret på din kropsprofil – giver dig et skriftligt forslag til, hvilke stomiprodukter der kunne passe godt til dig.

Det er vigtigt at huske på, at din krop ændrer sig over tid, så den første stomiløsning, som din stomisygeplejerske introducerede dig for, vil ofte ikke være den, som passer til dig hele livet. Du kan fx tage på i vægt, tabe vægt, eller stomien kan blive større eller mindre. Derfor er det en god idé med jævne mellemrum at undersøge, om du har de produkter, der passer godt til kroppen og som på den måde kan forebygge lækage og hudproblemer, og give dig en god livskvalitet.

Vælg et stomiprodukt, der passer til din kropsfacon

Mavens hudområde omkring stomien har stor betydning for dit produktvalg. Ud fra en vurdering af kropsfaconen rundt om stomien, kan stomiprodukterne inddeles i flade, konvekse og konkave produkter. Og det er første skridt i udførslen af et BodyCheck.

  1. Flad kropsfacon: er du flad omkring din stomi, vil det ofte være et fladt produkt, som er det rigtige for dig.
  2. Indadvendt kropsfacon: har du en indadvendt facon, vil det næsten altid være et konvekst produkt, som er det rigtige for dig.
  3. Udadvendt kropsfacon: hvis du har en udadvendt facon (bule), vil det ofte være et konkavt produkt, som er det rigtige for dig.

Flade stomiprodukter

Hos Coloplast kan du både få flade stomiprodukter som 1-dels produkter, hvor klæberen er en integreret del af stomiposen, og som 2-dels produkter, der består af en klæbende basisplade og en separat stomipose.

Konvekse stomiprodukter

Et konvekst stomiprodukt har en klæber, der understøtter skæve, indtrukne stomier. Konvekse produkter fås i flere volumenstørrelser og varianter, herunder i en blød, light og dyb variant, som opfylder forskellige behov for støtte omkring stomien.

Konkave stomiprodukter

Coloplast tilbyder et unikt konkavt produkt med en buet pasform, der sikrer tæt vedhæftning og omfavner bulen uden fuger og folder i klæberen. 

Uanset om du har en kolostomi, ileostomi eller urostomi, er det vigtigt, at du vælger en stomipose, der passer ind i din hverdag. Hvis du har nogle stomirelaterede bekymringer som hudproblemer, eller hvordan man skal anvende nye produkter, så kontakt din stomisygeplejerske.

Bestil gratis vareprøver hos Coloplast

Er du i tvivl om, hvilke hjælpemidler, der kan være med til at skabe et godt liv for dig? Så kan du hurtigt og nemt bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måde kan du gøre dine egne erfaringer med de forskellige produkter til stomi for at finde netop de, der passer dig.

Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en formular på Coloplast.dk med hvilket produkt, du gerne vil bestille, din brugerbaggrund og stomitype samt dine kontaktoplysninger – så leveres bestillingen inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer. Du kan også ringe direkte til kundeservice.

Husk at du ofte kan ændre din bevilling, hvis du skulle få brug for nye produktløsninger, som passer bedre til din kropsfacon. Du tager blot kontakt til din kommune eller stomisygeplejerske, som vil kunne hjælpe dig.

Få gode råd til din hverdag hos Coloplast Care

ColoplastCare er et ekstra støttetilbud, hvor du kan få gode råd, relevante informationer og inspiration til din hverdag med stomi. Du kan tilmelde dig månedlige e-mails eller løbende følge med i opdateringer på Coloplasts hjemmeside, når det passer dig. De erfarne sygeplejersker hos Coloplast har tavshedspligt og kan give støtte og vejledning over telefonen, hvis du har brug for det. Behov og løsninger ændrer sig over tid, og som medlem hos Coloplast Care får du hver fjerde måned tilsendt et online BodyCheck, så du løbende kan holde øje med, at din stomi har den rette tilpasning. Det skaber en større tryghed, når du hele tiden er opmærksom på, om dit stomiprodukt passer til din kropsform.