‘Lyden af de skuldre vi står på’ er tilbage

Simon Kvamms Reumert-vindende remix af den danske sangskat er tilbage i en ny udgave af ‘Lyden af de skuldre vi står på’, som får premiere på Aarhus Teater fredag den 31. januar.

Da ‘Lyden af de skuldre vi står på’ spillede første gang var anmelderne begejstrede, billetterne blev revet væk, og mange gik forgæves. Nu har publikum igen chancen for at opleve eller genopleve Simon Kvamms remix af den danske sangskat.

Sammen med musiker Marie Koldkjær Højlund har Simon Kvamm givet nyt liv til de sange og salmer, vi bærer i os – fra vi bliver født, til vi tager herfra: ”Dejlig er jorden”, ”I skovens dybe stille ro”, ”Du danske sommer”, ”Septembers himmel er så blå”, ”Solen er så rød, mor” – og mange, mange flere.

Prisvindende forestilling
‘Lyden af de skuldre vi står på’ er en skat af stemmer, rytmer og klange, der kommer til live i et legende smukt elektronisk musikunivers, og som går lige i kroppen. Sangene er spundet ind i forførisk overraskende billeder, og forestillingen snuppede to Reumertpriser for Årets Musical/Musikteater og Årets Scenedesign 2018.

Det er duoen Christian Albrechtsen, scenografi og kostumer, og Mathias Hersland, lysdesign, der sammen har kreeret en flydende strøm af rørende, gribende, sjove og knugende scenebilleder, der får musikken og det visuelle til at gå op i en højere enhed.

‘Lyden af de skuldre vi står på’ er en stærkt sanselig og billedmættet rejse ind i de toner, der binder os sammen på tværs af generationer. Du får fornøjelsen af et stærkt hold af skuespillere og sangere, der sammen med Aarhus Teaters Kor smelter det gamle sangguld om, så vores fælles sange på én gang lyder både klassiske og helt til tiden.

Forestillingen spiller på Store Scene i Aarhus Teater fra den 31. januar til den 12. marts, og billetpriserne varierer fra 220-450 kroner.