Ordet er frit: Anne Dorte Michelsen

Mit navn er … Anne Dorte Michelsen, og jeg er … sanger og sangskriver.

Mit stærkeste minde fra Århus er … dels de utroligt søde drenge, der gik til bordtennis i VRI ude i Bellevuehallen. De kaldte mig godt nok for Tågehornet, fordi jeg gik og sang i gangene. Alligevel var jeg altid forelsket i en af dem. Så husker jeg selvfølgelig min fantastiske tid på den ”kinesiske akrobatskole”, som jeg kalder Århus Friskole, fordi vi der fik en musikalsk træning igennem leg, sang, dans, teater og musikalsk samspil, som er helt uden sidestykke, og som bragte mig ind i musikbranchen med nogle færdigheder, der gjorde det let for mig at lykkes.

Det gør mig glad at … ankomme til Århus med færgen. Jeg husker alle de mange, mange gange, jeg har sejlet igennem det skønne farvand, forbi Helgenæs fyr og ind mod Domkirketårnet, Risskov og Klintegårdens hvide funkisejendom.

Jeg kan godt blive træt af … det industrialiserede nybyggeri. Overalt i både Århus og København bliver der i disse år bygget alt, hvad remmer og tøj kan holde. Betonmodul stables på betonmodul, og jeg spekulerer på, hvor mange af de huse, vi nu opfører, der stadig vil stå der om 100 år.

Jeg bruger for meget tid påat kommunikere med robotter.  Når jeg sætter mig ved computeren, myldrer det med beskeder, notifikationer, opdateringer, anmodninger om at anmelde og forholde mig til alverdens tilbud, meninger og oplysninger, som stjæler min tid og opmærksomhed. Jeg vil gerne tale noget mere med mennesker – og allerhelst i virkeligheden.

Hvis jeg var borgmester i Århus, ville jeg … give billed- og lyskunstneren Olafur Eliasson nogle flere opgaver. For eksempel i forbindelse med havnen.

Jeg kommer aldrig til at forstå … togbanen langs Århus Havn, der har fået mig til at misse et par færger og komme i sidste øjeblik til et par koncerter, fordi alt går i stå, når det laaaangsomt kommer trillende. Og jeg er tit i sidste øjeblik. Jeg kommer HELLER aldrig til at forstå, hvorfor Århus nu skal staves med to A’er. Å’et er elegant, karakterfuldt, eksotisk og klassisk. København har sit Ø – Århus har (havde) sit Å.

Et sted, jeg elsker i Århus, er … Risskov. Det er mit barndomsland. Men også midtbyens overskuelighed og mange dejlige caféer, forretninger, gallerier og så nærheden til skov og strand.

Jeg plejede at tro … at jeg en dag ville flytte tilbage til Århus, men nu er hele min familie flyttet over til mig i København. Så nu ved jeg, at Århus nok aldrig igen bliver til mere end mit andet hjem. Men det er det bedste andet hjem i verden.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.