Ny havhave på Marselisborg Lystbådehavn

Marselisborg Lystbådehavn inviterer mandag den 18. november til en spændende aften, hvor du kan høre om muligheden for at blive en del af en helt ny havhaveforening.

Målet er at danne et fællesskab med folk, der har lyst til at drive en havhave, men det er i høj grad også tanken, at havhaven skal kunne bruges i forbindelse med undervisning, så børn og unge kan få indblik i, hvordan blå økosystemer og marine ressourcer kan afhjælpe klima- og miljøproblematikker.

Havhaven som samlingssted
I en havhave kan man dyrke muslinger og tang til glæde for smagsløgene og nysgerrigheden, men det er også meningen, at haven skal skabe en social ramme og binde folk sammen. Havhaven bliver en del af Den blå promenade, som er et større projekt på havnen, der er støttet af Salling Fondene, og som netop lægger op til fællesskab og læring. For eksempel bliver der bygget et undervisningshus og i det hele taget skabt faciliteter til et godt foreningsliv. 

”Jeg håber, at en kommende forening vil medvirke til at skabe spændende oplevelser på havnen, og at havhaven kan give indblik i, hvordan vi bruger og passer på vores natur. Dyrkning af blåmuslinger og tang kan måske være et af midlerne til at nå i mål med at forbedre havmiljøet,” forklarer Thomas D. Fog, havnechef i Marselisborg Lystbådehavn. 

Maritime nyttehaver
Marselisborg Lystbådehavn er en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra VELUX FONDEN, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for blå økosystemer og marine ressourcer, blandt andet ved at dyrke og nyde de mest bæredygtige afgrøder, der findes i dette land, nemlig blåmuslinger og tang.

Havhøst begyndte for otte år siden under navnet ”Maritime Nyttehaver” som en blåudgave af urban farming i København. I dag er organisationen vokset til en landsdækkende enhed, der har seks maritime nyttehaver med en aktiv dyrkningspraksis.

Infomødet om havhaven på Marselisborg Lystbådehavn finder sted mandag den 18. november klokken 17.00, Mødelokalet, Marselisborg Havnevej 60, 8000 Aarhus C.