200 nye el-bybiler til Aarhus

Konceptet med bybiler er udbredt rundt omkring i de største metropoler i verden, og nu får aarhusianerne glæde af helt nye el-bybiler.

Firmaet GreenMobility lancerer el-bybilerne i samarbejde med energiselskabet NRGi. De første 100 biler bliver lanceret i Aarhus fra den 22. november, og antallet af biler øges gradvist op til 200 biler.

Renere luft og mindre støj
En el-bybil er fremtidens måde at have bil på i byen – og helt lavpraktisk betyder det en delebil uden fast plads. Alt sammen for at skabe et bedre bymiljø med renere luft og mindre støj. Elbilerne er en Renault Zoe med en rækkevidde på op til 300 km, som kører på grøn strøm fra NRGi.

”Vi glæder os til at give bybilerne til aarhusianerne sammen med NRGi. Vi forventer at blive taget godt imod i en studieby som Aarhus, da vi giver alle – også dem der umiddelbart ikke har råd eller adgang til bil – adgang til hele 200 elektriske bybiler,” siger Thomas Heltborg Juul, direktør i GreenMobility Danmark.

Nemt og bekvemt
Bilerne findes i byens gader, hvor brugerne efterlader dem indenfor byzonen på alle offentlige parkeringspladser med minimum 2 timers tidsbegrænsning. Det er også muligt at parkere på et Hotspot, som er dedikerede parkeringspladser til GreenMobilitys bybiler, og fra start er der minimum 4 placeringer i Aarhus.

Bilen reserveres og låses op med en app. Der betales 4 kroner per minut, og forsikring, strøm og parkering er med i minutprisen. På GreenMobilitys hjemmeside kan alle i Aarhus få gratis kørsel som en opstartsgave.