Mangler frivillige: Nu tager politikere en aftenvagt på vinterherberg

Aarhus Vinterherberg har henover vintermånederne sengepladser til 22 hjemløse. Herberget drives primært af frivillige, men i dag tager politikerne Jens Joel og Kristian Würtz aftenvagten.

Kirkens Korshær, Blå Kors, Røde Kors, Aarhus Domprovsti og Aarhus Kommune driver sammen et vinterherberg for byens hjemløse henover vintermånederne. I dag tager Aarhus-rådmand Kristian Würtz og folketingsmedlem Jens Joel en aftenvagt på herberget.

“Det er altafgørende for de hjemløses sundhed og mentale overskud, at de undgår at være ude i kulden og regnen en hel nat. Derfor er det rigtig dejligt, at Kristian Würtz og Jens Joel vil være med til at hjælpe og på den måde også være med til at sætte fokus på arbejdet,” siger Søren Christensen, der er leder af herberget.

Et varmt og trygt sted
Herberget består af 22 sengepladser og har åbent hver aften fra kl. 20.30 til næste morgen kl. 8.30. Udover sovepladsen bydes der også på aftensmad og morgenbrød.

Herberget drives udover en lille håndfuld medarbejdere af en stor gruppe frivillige, og dem er der mangel på, fortæller Søren Christensen.

“Vi er lidt pressede på frivilligfronten. Især nattevagter kunne vi virkelig godt bruge nogle flere af. Den vigtigste opgave som frivillig er at være med til at gøre maden klar, skabe god stemning og sørge for, at de hjemløse får en god nats søvn,” siger Søren Christensen.

Har man lyst til at være frivillig, er man velkommen til at henvende sig direkte til vinterherberget, der ligger på Mindegade 12a i Aarhus Centrum.