KULTURGUIDEN // UGE 51

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for fortællingerne, pengepungen (og klimatosserne), ørerne, hjemløse og lyset.

FOR FORTÆLLINGERNE 

GRAND SLAM 
Sæsonens vindere af Teater Katapults StorySlam-events samles til årets ultimative dyst i historiefortælling. Finaledeltagerne er de fortællere, som publikum har stemt videre fra de indledende runder. De seks kombattanter Erik Holm Sørensen, Torben Myrup, Zoran Lekovic, Maya Ndiaye, Benjamin Riise og Magnus Madsen skal nu dyste om en rejse for to personer til New York og billetter til Storyslams inspirationskilde, The Moth. Igen i finalen er det dig som tilskuer, der bestemmer, hvem den endelige vinder af GRAND SLAM bliver. Dresscoden er højt humør, og den vanlige dåseøl, der følger med i billetten, bliver i finalens anledning byttet ud med et glas bobler. 

Dato: Mandag den 16. december Tid: 19.30 Sted: Åbne Scene på Godsbanen Pris: 80 kr. 

FOR PENGEPUNGEN (OG KLIMATOSSERNE)

Julegaveværksted
Projektfællesskabet GRO SELV slår dørene op i Domen til gør-det-selv julegaveværksted og fællesspisning. Så har du allerede købt dig fattig i de første julegaver, eller ønsker du bare at sætte et minimalt CO2-aftryk med dine julegaver i år, kan du altså give dig i kast med at lave julegaverne selv. Med hjælp og inspiration fra teamet fra GRO SELV kan du blandt andet lave bivokslys, sæbebar, hjemmelavede oplevelsesgavekort og brygge din egen gingerbeer. I Domens café kan du købe æbleskiver og gløgg, og aftensmaden, som Bispehavens Køkken står får, er vegansk. 

Dato: Tirsdag den 17. december Tid: 16.00-20.30 Sted: Domen Pris: 50 kroner for billet til fællesspisningen 

FOR ØRERNE 

Drengekorets Julekoncert 
Aarhus Domkirkes drengekor, Skt. Clemens Drengekor, afholder julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra, Clemens Knejterne og gæstesolisten Karmen Rõivassepp. Karmen Rõivassepp er en ung, estisk sangerinde, der er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og som endda har vundet ‘Aarhus Jazz Talent-prisen’ sidste år. Julekoncerten ledes ad drengekorets dirignet og stifter, Carsten Seyer-Hansen og på repertoiret vil der være både rytmisk prægede satser for koret, orkestret og solisten, men også klassiske korsatser, hvor koret akkompagnerer solisten.  

Dato: Fredag den 20. december Tid: 19.30Sted: Aarhus Domkirke Pris: 150 kr.

FOR HJEMLØSE 

TRAIN Rocker for Hjemløse
TRAIN, Front Of House og SAND – De hjemløses landsorganisation – står bag dette sympatiske initiativ, hvor overskuddet går ubeskåret til hjemløse i Aarhus. Kulden gør det endnu mere udfordrende at klare sig gennem vintermånederne som hjemløs, og i juletiden melder ensomheden sig også for mange hjemløse. I løbet af støttekoncerten kommer du til at opleve en række af Danmarks dygtigste musikere og solister sammen med TRAINs husorkester og konferencier, Claus Holm. Du kan blandt andet høre Zar Paulo, Negash Ali, Asbjørn Hvelplund og Simon Olsen. Har du en sovepose til overs eller andre genstande, der kan glæde hjemløse, kan du kontakte Bertram fra TRAIN på: bertram@train.dk

Dato: Fredag den 20. december Tid: 20.00 Sted: TRAIN Pris: 50 kr. (Når du køber din billet, bestemmer du selv, om du vil betale (og derved donere) 50, 100 eller 150 kr. 

FOR Lyset 

Vintersolhverv med Natur Retur  
Julen står for døren, og det gør den tid, hvor dagene igen bliver lysere også. På lørdag er det vintersolhverv, og du kan gå solen i møde med Natur Retur, hvis du er klar klokken 08.00 i Riis Skov. Turen går med lanterner gennem skoven ned til vandet, hvor solen skal synges op. Du kan også varme dig ved bålet, hvor værterne fra Natur Retur også vil stå for en øvelse, for at sige tak for året, der er gået. 

Dato: Lørdag den 21. december Tid: 08.00-10.00 Sted: Riis Skov Pris: 35 kr.