Kulturportalen samler byens oplevelser

Som de første i landet er kulturinstitutionerne i Aarhus gået sammen om at skabe deres egen digitale kulturplatform. Målet med Kulturportalen er at skabe et bedre overblik over byens mange arrangementer, så endnu flere aarhusianere får glæde af kulturlivet.

I Aarhus ser kulturhusene ikke hinanden som konkurrenter, men derimod som kollegaer, der arbejder sammen om at tiltrække publikum til byens udbud af forestillinger, koncerter og udstillinger. Derfor har 20 lokale kulturinstitutioner nu i fællesskab skabt Kulturportalen.

Overblikket samlet et sted
Når aarhusianerne i dag skal finde ud af, hvad der sker i weekenden, skal de orientere sig på mange forskellige hjemmesider. Det ønsker byens kulturinstitutioner nu at gøre op med, så det bliver nemmere at få et samlet overblik. Ud over kulturinstitutionerne er det lokale kulturmagasin Aarhus Panorama medstifter og står for den daglige drift af Kulturportalen.

”Aarhus har et rigt kulturliv, men udfordringen for mange aarhusianere er at navigere i det store udbud. Derfor har vi i tæt samarbejde med kulturinstitutionerne startet Kulturportalen, så mulighederne bliver nemmere at overskue, mens kulturen bliver bredt ud til endnu flere mennesker,” siger Peder van der Schaft, medstifter af Kulturportalen og Aarhus Panorama.

På Kulturportalen er det muligt at sortere arrangementer ved hjælp af kategorier, kultursteder og tidspunkter. Det er samtidig muligt at oprette sin egen profil, så man kan gemme sine favoritarrangementer.Tag på opdagelse i kulturen
Når byens kulturinstitutioner forsøger at tiltrække publikum, oplever de i dag den største konkurrence fra nye underholdningsplatforme som eksempelvis Netflix, fordi mange foretrækker at blive hjemme for at se en film eller tv-serie.

”Der er ingen tvivl om, at streamingtjenester er kommet for at blive. Vores forhåbning med Kulturportalen er at forstærke aarhusianernes bevidsthed om de mange store oplevelser, der bare venter på at blive udforsket. Vi vil gerne lokke folk væk fra skærmen og ud af sofaen, så endnu flere får øjnene op for alle byens fantastiske udstillinger, koncerter og teaterforestillinger,” siger Peder van der Schaft.

Kulturportalen bliver lanceret den 15. juni klokken 15.00. Kulturportalen er permanent og fortsætter derfor også efter kulturårets afslutning. Blandt de store kulturinstitutioner i samarbejdet er ARoS, Moesgaard Museum, Aarhus Teater, Musikhuset, Den Gamle By, Train og Tivoli Friheden.


OM KULTURPORTALEN

  • Kulturportalen er en digital platform, der giver et samlet overblik over kulturelle arrangementer i Aarhus kulturportalen.dk.
  • 20 af de største kulturinstitutioner i Aarhus er i fællesskab gået sammen om at starte portalen. ARoS, Moesgaard Museum, Aarhus Teater, Musikhuset, Den Gamle By, Train, Tivoli Friheden, Aarhus Symfoniorkester, Atlas + Voxhall, Bora Bora, Den Jyske Opera, Dome of Visions, Godsbanen, HeadQuarters, Kunsthal Aarhus, Kvindemuseet, Radar, Teater Katapult, Teatret Gruppe 38 og Teatret Svalegangen.